BORILAČKI KICKBOXING

CICVARINI TIGROVI: S četiri natjecatelja osvojili po 2 zlatne i srebrne medalje što ih je svrstalo među najuspješnije klubove Svjetskog kupa

Cicvarini Tigrovi nastupili su u Budimpešti (Mađarska) gdje je od 16. -19. rujna 2021. održan Svjetski kup u kickboxingu, okupivši respektabilnih 3040 natjecatelja iz 45 država i 289 klubova te nacionalnih reprezentacija.

Kikboksači karlovačkog nastupili su u disciplini Point Fighting u sastavu juniorka Lara Mihalić, starija kadetkinja Roka Puljak, a u kategoriji dječaka i djevojčica nastupili su Iva Vrbanić i Ivano Anzić.

Ivano Anzić je u kategoriji (do 36kg) bio slobodan u prvom kolua potom je upisao pobjedu u polufinalu (13:3) protiv Bugara Andreeva Tsvetana i poraz u finalu (4:7) od Čeha Vojtek Adama. Zauzeo je 2. mjesto i osvojio srebrnu medalju.

Iva Vrbanić je u kategoriji (do 33kg) ostvarila dvije pobjede – protiv Mađarice Szeketes Flore (15:5), a u finalu protiv Ukrajinke Yevhenie Konovalenko (22:2) u sjajnoj završnici u kojoj je stigla zaostatak od 4:12 iz prve runde.

Kod starijih kadetkinja Roka Puljak je u kategoriji (do 65kg) u kojoj će nastupiti na EP-u osvojila srebrnu medalju nakon dvije pobjede i poraza u finalu. U 1. kolu pobijedila je Mađaricu Koszti Iringo (5:2), u polufinalu Talijanku Sijku Alessio (5:3), a u finalnoj borbi izgubila od Bugarke Kaline Boyadzieve (0:6).

Lara Mihalić je kod juniorki (do 70kg) u kojoj će nastupiti i na Svjetskom seniorskom i na Europskom kadetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju nakon tri pobjede. Prvo je pobijedila Njemicu Julie Strietzel (11:3), zatim još jednu Njemicu Annu Lenu Heinrich (14:8), a u finalu Slovenku Alinu Brdar (15:5).

KBK Tigar je s četiri natjecatelja osvojio po dvije zlatne i srebrne medalje što ga je svrstalo među najuspješnije klubove na ovom Svjetskom kupu.