BORILAČKI TAEKWONDO

TKD PRANA: Ivan Klarić i Lucio Matuzić osigurali odlazak na Europsko prvenstvo

Natjecatelji Taekwondo kluba Prana nastupili su na prvom natjecanju u ovom dijelu sezone – turniru Susedgrad Sokol pokal koji je okupio 46 klubova i preko 400 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Kako se bliži Europsko juniorsko prvenstvo u borbama i Europsko prvenstvo u formama u Portugalu ovo je bio kriterijski turnir za juniorsku nacionalnu vrstu te ogledni turnir za reprezentaciju u formama.

  • Ovo natjecanje ostavlja dojam i nadu da će se aktivnosti početi provoditi sve redovitije i da će se konačno natjecatelji kluba vratiti u jedan ustaljeni ritam aktivnosti u predstojećem periodu – kaže trener Luka Vlašić.

REZULTATI

Ivan Klarić je osvojivši zlatno odličje u juniorskoj konkurenciji (JA3) potvrdivši vodeću poziciju za ulazak u reprezentaciju te odlazak na EP u formama.

Od juniora nastupili su još Lucio Matuzić (JM 48kg) koji je vodeću poziciju osigurao još u lipnju na prvenstvu Hrvatske pobijedivši dva protivnika. Na ovom turniru potvrdio je svoj odlazak na Europsko prvenstvo osvojivši zlatno odličje bez borbe.

Martin Štefanac kategorija (JM 68kg) te se nakon 3 pobjede i poraza okitio srebrnom medaljom. Osvojio je prve bodove u poretku za odlazak na Europsko prvenstvo, a kvalifikacije će imati na trećem kriterijskom turniru.

Gabrijela Fehervari (JŽ 52kg) i Aleksandra Macut (JŽ 59kg) zaustavljene su već u prvim borbama tenisu ostvarile zapaženiji rezultat.

U konkurenciji kadeta nastupio je Oscar Kovačić koji je nakon dvije superiorne pobjede rezultatima (32:1 i 17:0), osvojio zlatno odličje.

Junior Eric Liković (JA2) i kadet Emanuel Mahečić kategoriji (KA5) osvojili su srebrna odličja u konkurenciji formi.