OSTALI SPORTOVI VESLANJE

PRVENSTVO HRVATSKE: Ema Hodak ponovno nepobjediva, Ogulinka Izabela Poljančić solidna druga

Na Jarunu je održano 31 (78.). Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane, na kojem su nekoliko dobrih rezultata ostvarili i predstavnici sva tri kluba iz Karlovačke županije.

VESLAČKI KLUB KORANA

KAveKAŠica Ema Hodak prvakinja je Hrvatske u utrci skifistica za kadetkinje A osvojivši zlatnu medalju za VK Koranu. Dvojac bez za lake seniore s posadom Mauro Bauer i Igor Šušnjar bio je četvrti u A finalu, a 6. mjesto u finalu A pripalo je za Igora Šušnjara koji je veslao u lakim juniorima A te za Josipa Jakšića koji je veslao u skifu za kadete A. Prvo mjesto u B finalu osvojio je kadetski četverac GIG s posadom Lovro Butina, Noa Kralj, David Mikašinović, Vinko Božić i kormilar Mateo Ramouš. Također u B finalu 1. mjesto pripalo je i za Koranin dvojac na pariće u kojem su veslali Jan Latković i Luka Ranitović. Četvrto mjesto u finalu B zauzela je Lara Mandić u kategoriji lakih juniorki A. Maks Findrik bio je četvrti u repesažu utrke skifova za kadete B. Roman Romčević zauzeo je 4. mjesto u četvrtfinalu skifova za kadete A, a Šime Ravnjak peto mjesto u istoj kategoriji. Noa Ružić bio je peti u eliminacijama nastupivši u skifu za kadete A.

Ema Hodak s trenerom Katušinom
  • Na ovom prvenstvu je bila vrlo jaka konkurencija. Iako smo se nadali više medalja nemam razloga zbog toga biti nezadovoljan. Od Eme Hodak očekivali smo prvo mjesto jer u ovom trenutku ona je najbolja hrvatska veslačica u svojoj kategoriji. Medalji smo se nadali i od Josipa Jakšića koji je zakazao. On je vrlo emotivan i imao je tremu. Inače je prije ovoga prvenstva pokazao da je najbolji u svojoj konkurenciji. Vjerujem da će se u buduće riješiti treme i biti uspješan veslač. Naš dvojac na pariće, inače juniori B, veslao je u konkurenciji lakih seniora. Praktički su preskočili dvije starosne kategorije, zauzeli su četvrto mjesto u A finalu. Naš dvojac na pariće za kadete A bio je sedmi u konkurenciji 24 posade. Svakako bih spomenuo da su nastupili pet dana nakon preboljele korone. Nemam razloga biti nezadovoljan njihovim nastupom – kaže trener Zlatko-Minja Katušin.

VESLAČKI KLUB SABLJACI

Veslački klub Sabljaci iz Ogulina nastupio je na Hrvatskom veslačkom prvenstvu s četiri posade. Najuspješnija je bila Izabela Poljančić koja je u skifu za kadetkinje A zauzela 2. mjesto u A finalu, iza KAveKAŠice Eme Hodak. Dvojac na pariće za kadetkinje A s posadom Lara Blašković i Pavlina Barišić zauzeo je 4. mjesto u A finalu. Lana Vujasin je skifu za juniorke B zauzela 3. mjesto u B finalu, a Fran Mihalić je u skifu za kadete A ispao u četvrtfinalu.

VESLAČKI KLUB KARLOVAC

Veslači i treneri VK Korana na Jarunu

Tin Jarnjević nastupio je u kategoriji kadeta gdje je zauzeo 2. mjesto u B finalu. U dvojcu za seniorke veslale su Ana Katušin i Lucija Salaić. One su u B finalu također bile drugoplasiarne.

Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu na regatnoj stazi Jarun nastupali su i veslački veterani, izvan konkurencije čije se rezultati ne zbrajaju za ukupan plasman. U skifu VK Karlovac nastupio je Davorin Katušin osvojivši prvo mjesto u F1 u konkurenciji tri posade. U dvojcu na pariće nastupili su Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić zauzevši su drugo mjesto među pet posada.

Svi rezultati ovogodišnjeg prvenstva: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=34&menu=1

REGATA VESLAČKIH VETERANA

Predsjednik novoosnovanog VK Karlovac Tihomir Jarnjević nastupao je na Bledu (Slovenija) na Euromasters regati za veterane. U dvojcu na pariće sa Splićaninom Igorom Boraskom zauzeli su drugo mjesto. Prvo mjesto osvojio je slovensko-hrvatski dvojac Božeglav/Ramadan, a treće posada dvojca iz Slovačke. Zatim je veslao u posadi osmerca HAVK Mladost iz Zagreba koja je bila prva ispred drugoplasiranog austrijskog i trećeplasiranog poljskog osmerca.

SJEDNICA VIJEĆA KLUBOVA

Hrvatski veslački savez uručio je posebno priznanje HVS-a za postignuti sportski uspjeh na Olimpijskim igrama Tokio 2020. i to veslačima Valentu i Martinu Sinkoviću i Damiru Martinu te njihovim trenerima Nikoli Braliću i Srećku Šuku.

Rudolfu Stariću posebno priznanje Hrvatskog veslačkog saveza

Rudolf Starić

Rudolf-Juca Starić, Karlovčanin sa zagrebačkom adresom, primio je posebno priznanje HVS-a za informiranje, promidžbu i vidljivost veslačkog sporta. Podsjetimo, Starić je godinama bio urednik Veslačkog biltena.

Za postignute sportske rezultate HVS je dodijelio priznanja braći Sinković i njihovom treneru Nikoli Braliću te HAVK Mladost za osvojeno prvo mjesto u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu (Linz Ottenshem 2019.), kao i za osvojeno prvo mjesto na Europskom prvenstvu (Luzern 2019.) i drugo mjesto u dvojcu bez kormilara na EP-u (Poznan 2020.).

Priznanja HVS-a dodijeljena su i Ivani i Josipi Jurković, Bruni Milinoviću, Izabeli Krakić i treneru Krešimiru Peroviću te VK Trešnjevci za osvojeno drugo mjesto u četvercu bez kormilara na Europskom U-23 prvenstvu (Ionannina 2019.). Zatim, za osvojeno drugo mjesto u četvercu bez kormilara na Europskom U-23 prvenstvu (Ionannina 2019.) Patriku i Antonu Lončariću, Fabiju Ipsi, Ivana Anti Grgiću, trenerici Jasminki Čolić Kraljević i VK Iktus iz Osijeka. Priznanja su dodijeljena i braći Lončarić i trenerici Jasminki Čolić Kraljević iz Iktusa za osvojeno drugo mjesto u dvojcu bez kormilara na Europskom U23 prvenstvu (Duisburg 2020.).

Na kraju priznanja HVS-a dodijeljena su veslaču Roku Boškoviću i njegovom treneru Luki Vrgoču te HVK Mornar iz Splita za osvojeno treće mjesto u samcu na Europskom juniorskom prvenstvu (Beograd 2020.).

Veslački klub Karlovac primljen u pridruženo članstvo

Veterani VK Korana

Vijeće klubova Hrvatskog veslačkog saveza je na svojoj godišnjoj skupštini usvojilo sva potrebna izvješća koja se inače usvajaju na godišnjim skupštinama te je prihvaćen Plan i program rada te Financijski plan za 2022. godinu. U pridruženo članstvo, bez prava glasa, primljen je novoosnovani Veslački klub Karlovac.