VESLANJE

REGATA NA KUPI: Korana sveukupni pobjednik, Croatiji memorijalna utrka

Veslačice i veslači Korane sveukupni su pobjednici 69. Karlovačke regate održane na rijeci Kupi na Dubovcu kod Veslačkog doma. Pobjednik Memorijalne utrke ‘Bruno Cetinjanin’ je dvojac na pariće za juniore B u kojem su veslali Mateo Trbuhović i Luka Sabelja.

Pobjednici memorijalne utrke – VK Croatia

Korani je pripalo 6 pobjeda, drugoplasiranoj zagrebačkoj Croatiji 5 a trećeplasiranim ogulinskim Sabljacima 1 pobjeda (Izabela Poljančić). Sveukupno je nastupilo 60 veslačica i veslača, svi su veslali s 500 metara, a održano je 14 utrka od kojih dvije memorijalne kvalifikacijske i 12 redovnih utrka u kategorijama kadeta i juniora

Pobjede za Koranu ostvarili su: Jan Latković i Luka Ranitović (kvalifikacije memorijalne utrke) u dvojcu na pariće za juniore B, Mauro Bauer u skifu za juniore A, Šime Ravnjak u skifu za kadete A, Ema Hodak u skifu za kadetkinje A, Jan Latković u skifu za juniore B, Dora Kranjčec u juniorke B i Igor Šušnjar i Luka Hajdin u dvojcu na pariće za juniore A.

Nastupili su još: Ruben Selimović i Matija Car te Franko Seljan i Noa Ružić u dvojcu na pariće za juniore B, Igor Šušnjar u skifu za juniore A, Ema Vuković u skifu za kadetkinje A, četverac GIG za kadete A s posadom; Niko Dropulić, Leon Opačić, David Mikašinović, Noa Kralj i kormilar Tin Šebalj, Luka Ranitović u skifu za juniore B, četverac GIG za kadete B s posadom; Mihael Šutila, Jan Črne, Vinko Božić, Maks Findrik i kormilar Dominik Ribić, Ema Prpić u skifu za juniore B te Jan Latković i Luka Ranitović u posadi dvojca na pariće za juniore A.

Predsjednik Korane Bruno Rogić čestitao je pobjednicima, zahvalio donatorima koji su pomogli ovogodišnju regatu i zahvalio na dolasku zagrebačkim klubovima Croatia i Trešnjevka kao i ogulinskim Sabljacima te ih pozvao da se ponovno nađu u Karlovcu na jubilarnoj 70. Karlovačkoj regati koja će se održati 2023. godine.

Pored brojnih građana i roditelja djece veslačica i veslača koji su subotnje prijepodne po lijepom vremenu proveli na Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu regati su nazočili i dužnosnici koji su dijelili medalje: zamjenica karlovačkog gradonačelnika Ivana Fočić, županijska pročelnica i dugogodišnja članica VK Korane Maja Vučinić Knežević, predsjednik Zajednica športova Karlovačke županije (ZŠKŽ) Želimir Žiga Feitl i glavna tajnica Karlovačke športske zajednice (KŠZ) Marijeta Ćelić.

Pehar pobjednicima Memorijalne utrke ‘Bruno Cetinjanin’ predao je glavni tajnik Hrvatskog veslačkog saveza Zdravko Gajšak a, pehar sveukupnom pobjedniku regate iz ruku županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin primio je prvi trener VK Korane Zlatko Minja Katušin.

FOTO: Ivan Lutz i Karlo Murn

SVI REZULTATI: