SPORT OSOBA S INVALIDITETOM TENIS

14. SIRIUS OPEN: Pobjednici Izraelac Adam Berdichevsky i Njemica Britta Wend

Uspješno završeno 14. izdanje Sirius Opena. Sudjelovalo je više od 40 para tenisača iz 18 zemalja sudjelovalo na četrnaestom Sirius Openu. Međunarodni para teniski turnir protekao u znaku odličnog tenisa.

Finale 14. izdanja međunarodnog para teniskog turnira Sirius Open održano je jučer na terenima teniskog centra Maksimir u Zagrebu. U borbi za titulu najboljeg sudjelovalo je 40-ak natjecatelja iz 18 zemalja svijeta. Sudionici su se natjecali u četiri kategorije, dok je Hrvatsku ¬¬predstavljalo ukupno pet natjecatelja.

U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Adam Berdichevsky iz Izraela, svladavši u finalu Argentinca Ezequiela Davida Cascoa. Pobjednica ženske kategorije je Britta Wend iz Njemačke, a drugoplasirana je Angela Grosswiler iz Švicarske, koja je slavila u ženskim parovima s Christinom Pesendorfer iz Austrije, pobijedivši Jade Lanai iz Brazila i Dianu Nikiforovu iz Latvije. U muškim parovima Argentinac Ezequiel David Casco i Austrijanac Martin Legner nadjačali su Grka Giorgosa Lazaridisa i Urugvajca Luciana Varelu. U kategoriji quadova pobjedu je odnio Austrijanac Roman Zechmeister, dok je drugoplasirani Justin Michel iz Francuske. Maximilian Taucher iz Austrije bio je najbolji u kategoriji juniora, pobijedivši Engleza Rubena Harrisa.

  • Zahvaljujem svim volonterima, natjecateljima i posjetiteljima koji su svojim angažmanom i podrškom doprinijeli uspjehu 14. izdanja Sirius Opena, koji je obilježen izvrsnim teniskim predstavama. Ponosni smo što smo ponudili nezaboravno iskustvo te se radujemo budućim susretima i novim prilikama za zajedničko stvaranje nezaboravnih teniskih trenutaka – izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Sirius Open predstavlja važan dio UNIQLO Wheelchair Tennis Toura koji okuplja vrhunske para teniske turnire diljem svijeta. Kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 zemalja, Sirius Open ponosno predstavlja Hrvatsku na globalnoj razini. Najstarijem međunarodnom para teniskom turniru u Hrvatskoj, s tradicijom dužom od deset godina, cilj je pokretanje promjena i podizanje svijesti hrvatske javnosti o ovom inspirativnom sportu i njegovom važnom utjecaju na zajednicu.