GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

GIMNASTIKA NA DRAVI: Karlovčanin Matija Tek osvojio je dva odličja, zlato na ručama i srebro na tlu

U Slobodnom programu kod kadetkinja ekipa KA-sokola (Ilona Rajković, Jana Busić i Nadja Kranjc) osvojila je ekipno prvo mjesto. U ekipnom poretku Obaveznog programa GK Sokola Karlovac (Kruno Polak, Karlo Klarić, Andrija Crkvenac i Dino Penić) ekipnih su prvaci Hrvatske.

Gimnastički klub Osijek Žito bio je domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za Apsolutni program u gimnastici te Završnice kupa Hrvatske i Ekipnog prvenstva Hrvatske za Slobodni i Obavezni program. Grad na Dravi okupio je gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Nastupili su Aurel Benović i Tin Srbić koji će Hrvatsku predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu. Obojica su u svojim disciplinama osvojili zlatna odličja – Aurel na tlu i preskoku, Tin na preči.

Na Prvenstvu Hrvatske za Apsolutni program, u kategoriji seniora član GK Sokol Karlovac Matija Tek osvojio je dva odličja. U jakoj konkurenciji na tlu osvojio je srebrno odličje. Prvo mjesto pripalo je domaćem gimnastičaru te olimpijcu Aurelu Benoviću, a bronca Marku Jovičiću iz GK Rijeka.

Matija Tek bio je najbolji i na ručama okitivši se titulom prvaka Hrvatske. Drugo mjesto na ručama podijelili su Marko Jovičić i Josip Vukovac iz GK Osijek Žito.

  • Nažalost svoju priliku na ručama nije dočekao član karlovačkog Sokola te favorit na ručama, Lovro Čorak, koji se ozlijedio svega 10-ak minuta ranije na preskoku i nije završio natjecanje. -Svoje prvo natjecanje u Apsolutnom programu imale su i mlade karlovačke Sokolašice, kadetkinje Lucija Lukežić Štedul i Nadja Kranjc te mlađa juniorka Nika Babić. Ovaj put nisu uspjele doći do postolja, ali stekle su vrijedno natjecateljsko iskustvo za budućnost – kaže Jurica Suhin, predsjednik GK Sokol Karlovac.

U Slobodnom programu kod kadetkinja ekipa KA-sokola (Ilona Rajković, Jana Busić i Nadja Kranjc) osvojila je ekipno prvo mjesto. U pojedinačnom poretku Nadja Kranjc osvojila je srebrnu medalju iza prvoplasirane Stelle Načinović (GK Rijeka), a ispred trećeplasirane Indi Kragić (GK Split).

U kategoriji mlađih juniora Slobodnog programa Patrik Rajković zauzeo je 3. mjesto i brončano odličje. Prvo mjesto pripalo je Ivanu Miljeviću (GK Rijeka), a drugo Marku Štefancu (GK Novi Zagreb).

U Obaveznom programu najuspješniji pojedinac bio je Kruno Polak osvojivši srebro u kategoriji mlađih juniora, iza Patrika Kordića (GK Hrvatski Sokol Vinkovci), a ispred Marka Slijepčevića (ZTD Hrvatski Sokol Zagreb).

U ekipnom poretku Obaveznog programa GK Sokola Karlovac (Kruno Polak, Karlo Klarić, Andrija Crkvenac i Dino Penić) ekipnih su prvaci Hrvatske. Drugo mjesto osvojila je ekipa GK Hrvatski Sokol Vinkovci, a treće mjesto GK Vindija Varaždin.

U kategoriji juniora (Patrik Maglić i Vito Radaković) zauzela je treće mjesto. Prvaci su GK ‘Marijan Zadravec Macan’ iz Čakovca, a drugo mjesto zauzela je ekipa GK Sinj.


Za svoj novi klub GK Gimko iz Zagreba u Apsolutnom A programu u konkurenciji 15 natjecateljica nastupila je mlada Karlovčanka Nera Đurić. Na četiri sprave ovojila je tri medalje – nova je prvakinja Hrvatske na gredi te viceprvakinja na parteru i u disciplini preskok.