OSTALI SPORTOVI TAEKWONDO

TKD Prana službeno otvorio uređeni prostor, ukupna vrijednost oko 700 tisuća kuna

Nakon višegodišnjeg rada na uređenju, najviše dobrovoljnog rada članova te nešto manje stručnim radom majstora raznih struka, Taekwondo klub Prana je i službeno otvorio nove prostorije u jednom od objekta bivše vojarne na Luščiću. u 600 kvadrata prostora nalaze se dvije trening dvorane od 140 i 70 kvadrata. Ono je zasigurno plod puno teškog rada i odricanja, a iznad svega puno entuzijazma svih članova TKD Prana. Devastirani prostor još od Domovinskog rada danas je uređen, potpuno komforan i ima sve uvjete za obavljanje funkcije kojom se klub bavi.

– Ovaj smo prostor dobili 2017. godine na čuvanje i korištenje. U travnju 2017. godine počeli smo s radovima. Članovi kluba i roditelji prepoznali su našu želju i 2018. godine smo krenuli s velikim ulaganjem. Vrijednost materijala je oko 350 tisuća kuna, a isto toliko vrijede i radovi koje smo sami odradili. Možemo reći da je ukupna vrijednost oko 700 tisuća kuna. Uložili smo i puno vlastitih sredstava kako bi ovo izgledalo ovako kako možete vidjeti da je sada – naglasio je glavni trener kluba Goran Cvitak koji nije skrivao zadovoljstvo zbog uređenog prostora.

U klubu je oko 170 djece s kojima rade četiri trenera, a jedan od njih osposobljen je i za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

– Klub je uređenjem ovog prostora dao primjer svima ostalima kako bi se trebalo postaviti prema imovini koju koriste. Naša podrška ovdje nije sporna. Ovdje će se raditi po urbanističkom radu, ali vjerojatno tri-četiri godine neće biti velikih zahvata – kazao je između ostaloga karlovački gradonačelnik Damir Mandić koji se osobno došao uvjeriti u izgled prostora kojega je klub temeljem natječaja Karlovačke sportske zajednice dobio na korištenje na rok od pet godina.

Predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić također je bio zadovoljan što je vidio i kakve si je uvjete ovaj klub marljivim radom osigurao za rad.

-Sve ovo potvrđuje da je dobra ideja bila da se prostor bivše vojarne u Luščiću dodijeli sportskim udrugama. Pohvalio bih ovom prigodom sve sportske klubove koji su uredili dobiveni prostor u ovom prostoru – rekao je Šančić.

Podsjetimo da prostore u bivšoj vojarni na Luščiću koriste još i Planinarsko društvo Martinščak, Kickboxing klub Tigar, Sportsko rekreacijski klub Pedala Laganini i drugi. Svakodnevno rade na uređenju svog prostora i za nadati se je da će do zime njihove prostorije biti u punoj funkciji te da ćemo tada gledate istu lijepu svečanost otvorenja koju su priredili članovi TKD Prana.

Osim brojnih članova kluba i roditelja te već spomenutoga gradonačelnika Mandića, na otvorenje su došli još i predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl, predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić i predsjednik Gradske četvrti Luščić-Jamadol Tomislav Katić.