NOGOMET PRENESENO

Taktička analiza dinamovog podbačaja otkriva …

Plavi kamion s eurima potopljen je u Dunavu, a to će odzvanjati u maksimirskom odajama jer Dinamo nije ispao od moćne momčadi čiji bi prolaz mogao primiti mirne duše. Pao je od lošijeg – piše Dražen Antolić, novinar SN.

Nakon al pari utakmica u pravilu će svaki analitičar naći više razloga zašto je baš tako završila, međutim ovaj put debelim markerom označena je komatozna Dinamova obrana koja je, figurativno rečeno, odigrala za podići kaznenu prijavu, a napad bio je blokiran nakon izlaska Lovre Majera, jedinog istinskog kreatora. Osim Tolića koji nije ni dobio šansu!

Kroz sredinu više ništa nisu mogli napraviti, gurali su loptu na bok gdje su se Mađari utvrdili, a ni dvojica špica, Petković i Gavranović, koji su u finišu djelovali zajedno pred vratima, kad bi im se ukazala šansa, nisu imali pravu reakciju. Tada je Zoran Mamić pokušao nešto drugačije, ali generalno, Dinamo bez Olma i dalje je igrao kao da ima Olma, a on silno nedostaje i protiv iole jačih ekipa to teško prolazi. S ovakvom obranom i bez novih rješenja u ofenzivnim akcijama imat će muke i u nastavku europske sezone.

Ne sumnjamo da su svi jako htjeli u Ligi prvaka, ali ispada da su punom gasom igrali samo od primljenog gola do izjednačenja. Zacijelo nisu ni u stanju fizički držati jednak tempo, no dojam je da su mogli dati više i po pitanju agresije i žara. Tada bi sasvim sigurno djelovali mnogo čvršće pa Mađari ne bi imali toliko vremena i prostora odigrati što naume.

Na njihove pasove zadnji red Modrih više je puta nerezonski izlazio naprijed, čak i kad suparnički pakeri nisu bili pod pritiskom, čime su “otvorili autocestu“ Uzuniju, Boliju i Tocmacu da se ubadaju i prijete. Ispadali su svi redom …

Rebrov je radio probleme i Nenadu Bjelici, veće nego što lanjskih 4:0 pokazuje, ali tada je razlika u pojedinačnoj klasa bila veća u korist hrvatskog prvaka.

Bjelica je našao odgovor, ovaj put nije ga bilo, iako i dalje tvrdimo da Modri imaju više igračke kvalitete. Koliko god brzanci u napadu Ferencvarosa zavrjeđuju komplimente. Nisu tek tako eliminirali već trećeg ovosezonskog rivala.

PRENOSIMO Sportske novosti FOTO/GNK Dinamo