RUKOMET

Zaslužena pobjeda rukometaša Karlovca u režiji najiskusnijeg igrača Ivana Bačića

S manje od 16 igrača kojima su istrčali na parket dvorane kraj Korane te kakvu su igru prikazali „crikvenički mornari“ moglo bi se kazati i da su na meč s Karlovcem došli s unaprijed izvješenom bijelom zastavom. Povremeni potezi gostujućih igrača (do 18 minute) to su demantirali, no nedovoljno za postići nešto više od sportskog poraza, od 12 golova razlike.

Karlovčani su od početka malobrojnoj publici nastojali pokazati tko je gazda na domaćem „bunjištu“ pa su krenuli silovito ali su tek u zadnjih 10 minuta prvog dijela uspjeli slomiti gostujuću obranu. Od dosadašnjih samo gol-dva razlike do 30-te minute došli su na velikih 9 golova prednosti. U nastavku domaći igrači potpuno preuzimaju kontrolu utakmice tako da je u jednom trenutku bilo i 10 razlike (23:13, 26:16). Bez obzira što igra Karlovca nije bila na nekoj visokoj kvaliteti, a uzrok leži možda i u netreniranju od 14 dana zbog samoizolacije, Karlovac je pokazao da bi uz uvažavanje svakog suparnika, kao što je bilo u ovoj utakmici, ovo bi mogla biti njihova sezona.

Najiskusniji igrač Karlovca Ivan Bačić bio je lider karlovačke momčadi, najefikasniji strijelac i nepogrešiv s crte od sedam metara, nesumnjivo najbolji igrač ove utakmice. Njegova igra nije ostavila ravnodušnim suigrače tako da su svi skupa pokazali zavidnu borbenost.

Karlovac u sljedećem kolu igra u Metkoviću s RK Metkovića-Mehanikom.

KARLOVAC 28 (14)
MORNAR DRAMALJ CRIKVENICA 16 (7)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 50. SUCI: Baić i Šulekić (oba Novska). NADZORNIK: Emanović (Sesvete). SEDMERCI: Karlovac 6/6, Mornar D. Crikvenica 4/4. ISKLJUČENJA: Karlovac 8 minuta (Horvat, Bačić, Crnković, Čavlović), Mornar D. Crikvenica 6 minuta (Potočnjak, Pičuljan, Derossi).
KARLOVAC: Radočaj (6+0), Horvat 2, Domagoj Smojver 4, Capan 2, Begić 3, Janjanin, Frketić 2, Makarun, Bačić 9 (6), Hrvojević, Mrljak 1, Crnković 1, Magdić, Čavlović, Dominik Smojver 4, Glumac (8+0). TRENERICA: Tatjana Rašić.
MORNAR DRAMALJ CRIKVENICA: Mataija 4, Oroši 1, Mijić, Potočnjak, Domijan, Viskić, Pičuljan 2, Stupar 5 (4), Derossi, Jonjić, Smojver 4, Prpić. TRENER: Tomislav Prpić.
IGRAČ UTAKMICE: Ivan Bačić (Karlovac).


Rukometašice Škole rukometa Karlovac u 5. kolu 2. Hrvatske lige Zapad igraju u nedjelju u Opatiji sa ekipšom Liburnije-Opatije.