RUKOMET

VJEROVALI ILI NE: Karlovčanke u zadnjim minutama utakmice prepustile pobjedu Samoborkama

Čuli ste za onu pjesmu „Samoborci piju vino z lonci, Samoborke piju z demižonke…“ Eto, tako je otprilike izgledala prvenstvena utakmica 11. kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad u kojoj su igračice Samobora pobijedile u dvorani kraj Korane ekipu karlovačke Škole rukometa rezultatom 29:27 (15:15). Do 4-5 minuta prije kraja utakmice mislilo se da će bodovi ostati u Karlovcu, a onda se dogodio preokret – danak neiskustvu.

Prije ovoga kola Samoborke su bile na ljestvici šeste čime su i zadržale istu poziciju a Karlovčanke su također zadržale istu poziciju ali puno slabiju, pretposljednje su na ljestvici sa samo 2 boda i dvije utakmice više od posljednje ekipe Zaprešića s kojima se igračice trenera Dražena Keče kao domaćin sastaju u idućem 12. kolu koje je na rasporedu tek naredne godine 12. veljače.

Prije višemjesečne pauze karlovačke rukometašice imaju skor 10-1-0-9-239:287-2 što u prijevodu znači da u deset utakmica imaju jednu pobjedu, niti jedan neriješeni rezultat, devet poraza, gol razliku – 48 i dva boda. Nismo ogorčeni takvim raspletom već tužni jer znamo da je moglo bolje a da se ne ponavljamo poput papagaja tvrdeći da je najbolju igračicu Kristinu Vuković pošto-poto trebalo zadržati u Karlovcu jer uz njenu igru i povratak Marije Kusanić to bi bila jedna sasvim druga ekipa, a i dobilo bi se prostora za uigravanje neiskusnih igračica koje su najmanje krive za ovakav rezultat. Tko je onda kriv – pogodite – zna se?

Koliko i kako će karlovački trener Dražen Keča, kojemu sigurno nije lako, iskoristiti zimsku pauzu da bi bolje pripremio svoju ekipu kako ne bi u Drugoj ligi plesala samo jednu sezonu, ostaje da se vidi. Kako god okrenuli lako neće biti ali … „u nadi je spas“ kaže narodna poslovica, pa neka tako i ostane. Nećemo kvariti u ovo predblagdansko vrijeme jer ionako su rezultati dosta pokvarili raspoloženje ekipi, stručnom stožeri i upravi kluba.

O utakmici RKŠR Karlovac – ŽRK Samobor, igri karlovačkih igračica zasad ništa, tek sastav koji je nastupio: Ištvanić, Stepić 5 (1), Peretić 2, Kusanić 5, Razumić 3, Rajčić, Devčić 1, Perković, Krznarić, Skočibušić, Čović 5, Medved 3, Jurišić, Keča, Benić. Trener Dražen Keča.

Foto: R. Fajt/Kaportal