OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

SJEĆANJE NA RUDARSKU TRADICIJU: Karlovčanin i Ozljani u Ivancu trčali 1. Rudarski cener

AK Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca i pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u subotu, 4. prosinca 2021. godine atletsku utrku 1. Rudarski cener povodom kulturno-turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani. Naime, nekad je u Ivanečkom rudniku je postojalo prvo sportsko udruženje u Ivancu pa je ova utrka ujedno i sjećanje na rudarsku tradiciju. Kako je 4. prosinac Blagdan sv. Barbare zaštitnice rudara ovaj datum je prikladan za održavanje utrke.

Kao što i sam naziv utrke govori, trčalo se 10 km – glavna utrka, a za one malo manje spremne utrka na 2,8 km s ciljem obilaska nekadašnjih rudarskih lokaliteta na području Ivanca i Ivančice. Start utrke bio je na glavnom trgu u Ivancu, a cilj u novouređenom Gradskom parku odmah do glavnog trga.

Na utrci od 10 kilometara nastupio i mladi Karlovčanin Karlo Pudina koji nam je i dao ovu informaciju. Utrku je završio na 29. mjestu u ukupnom poretku od stotinjak trkača.

  • Kristijan Hadžur iz AK Plitvica i ja trčali smo dužu stazu od deset kilometara, a Maja i Ivan Matijašić iz TKD Ozalj trčali su kratku stazu od 2,8 kilometara. Vrijeme je bilo vrlo loše, bilo je leda i blata ali je staza ipak bila dobra. Zadovoljan sam svojim rezultatom – kaže Karlo Pudina.