RUKOMET

TUŽNO SJEĆANJE: U 70. godini preminuo Branko Hrvoj, dobra duša rukometnog kluba iz gradske četvrti Banija

Nakon teške i duge bolesti u dugoreškoj bolnici preminuo je Branko Hrvoj-Plos (70). Bio je istaknuti karlovački rukometaš, golman rukometnih klubova Banija, Karlovac i Tekstil.

Prva generacija njegovih suigrača iz gradskog kvarta Banije bili su Milošević, Josip Stubljar, Josip Tomičić, Furlan, Perko, Trbojević, Carević i drugi. Kasnije je bio dio tima najbolje generacije rukometaša sa Banije, a igrali su Šipek, Gerovac, Lovrek, Vrbetić, Gačeša, Gobac, Slavko i Boris Kurja, Muharemaj, Belavić, Zanki …

Cijeli svoj sportski život posvetio je rukometu, i ne samo on već sva njegova obitelj. Otac Janko Hrvoj bio je član Uprave RK Tekstil, a Branko je jedno vrijeme bio član Uprave RK Karlovac. Sinovi Janko i Krešimir igrali su rukomet za Gazu, a suprug njegove sestre Zlate Hrvoj Šipek – danas glavne državne odvjetnice, Miroslav Šipek, bio je jedan od ponajboljih karlovačkih rukometaša.

Bavio se i trenerskim pozivom pa je neko vrijeme trenirao mlade rukometaše RK Karlovca i seniore RK Gaze, a bio je i pomoćni trener Nikoli Gerovcu u HRK Karlovac. Nakon što je Gerovac zbog bolesti prestao biti trener oko godinu dana je bio glavni trener prve momčadi HRK Karlovca. Tada su igrali Totić, Remeta, Barešić, Maraš …

Njegovi suigrači i prijatelji za Branka Hrvoja kažu da je bio vrlo društven, dobra duša svoga kluba, pošten i pravedan čovjek kojega su svi voljeli i poštivali. Među prvima se odazvao na poziv u obranu Hrvatske tako da je imao i status dragovoljca Domovinskog rata i bio ratni vojni invalid.

Posljednji ispraćaj biti će u ponedjeljak, ponedjeljak 1. ožujka 2021. u 11:30 sati iz mrtvačnice na Rimokatoličkom groblju na Dubovcu.

Foto/RM