RUKOMET

Teška, zaslužena i važna prva proljetna pobjeda rukometašica Škole rukometa Karlovac

Igračice RK Škole rukometa Karlovac su nakon četiri uzastopna poraza konačno došle i do prve proljetne prvenstvene pobjede. U 16. kolu 2. Hrvatske rukometne lige zapadne skupine odigranom na parketu Školske sportske dvorane u Karlovcu pobijedile su ekipu Liburija Opatije sa 32:29 (16:15).

Kako su Karlovčanke u jesenskom dijelu sezone slavile u Opatiji u Karlovcu su samo još potvrdile tu svoju opatijsku pobjedu. Nakon ove utakmice RK Škola rukometa Karlovac je na 8. mjestu prvenstvene ljestvice sa 12 bodova.

Najbolja, ujedno i najefikasnija u ekipi RK Škola rukometa Karlovac bila je Petra Medved sa 10 postignutih golova. Odlično je odigrala i kapetanica Kristina Vuković koja je 8 puta zatresala mrežu protivničke vratarke od čega 3 puta iz sedmerca. Zatim, Bačić i Stepić postigle su svaka po 5 golova, a Španić i Kučinić su se u listu strijelaca upisale svaka sa po 2 gola.

Za RKŠR Karlovac su igrale: Bačić 5, Stepić 5, Peretić, Španić 2, Vuković 8 (3), Korač, Kučinić 2, Devčić, Perković, Lapić, Skočibušić, Medved 10, Rajčić, Keča (14+0), Benić. Trener Dražen Keča.

Prvih 30 minuta proteklo je u minimalnom vodstvu domaćih igračica. Gošće su, uglavnom, zaostajale za gol-dva. Nastavak susreta donio je nešto „laganiju“ igru Karlovčanki i podnošljivije vodstvo između 3 i 4 gola razlike. No, nije to bila lagana utakmica, posebice ne za karlovačke rukometašice, ali je zato slatka, zaslužena i važna pobjeda koja u nastavku prvenstva može itekako biti motivirajuća. Osim što je zaustavljena negativna serija pobjeda je došla u najvažnijem trenutku važnom za stabilizaciju igre.

Za nadati se da je ovo najava bolje „berbe“ bodova igračica trenera Dražena Keče. Nimalo lako neće im biti u sljedećem 17. kolu kad odlaze drugoplasiranom labinskom Rudaru. Objektivno, možebitni poraz protiv iskusnije i jače ekipe Rudara na njihovom terenu ne bi smio nikoga čuditi. Svakako treba igrati bez unaprijed izvješene „bijele zastave“ a najvažnije je u ovom trenutku stabilizirati ekipu za važne susrete koji im predstoje za ostanak u ligi.

Foto: R. Fajt/Kaportal