RUKOMET

RUKOMETNO SP: Hrvatska upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu

U 2. kolu SP-a u Egiptu, skupine C, hrvatski rukometaši upisali su prvu pobjedu na natjecanju nakon što su svladali Angolu 28:20 (12:11) te su ujedno osigurali prolazak u drugi krug.

Ovo je bila 13. utakmica Hrvatske na svjetskim prvenstvima protiv reprezentacija iz Afrike i 13. pobjeda.

Aktualni europski doprvaci turnir su počeli razočaravajućim remijem protiv Japana pa je bilo jasno da novi kiks nije dozvoljen zbog prijenosa bodova u drugi krug. S druge strane stajao je još jedan autsajder, na papiru najslabiji protivnik u skupini – Angola, a kao i prije dva dana hrvatski reprezentativci ušli su loše u utakmicu.

Najvažnije je da imamo prvu pobjedu na SP, svladali smo Angolu. Koliko god bili u šoku od Japana, nismo sumnjali u pobjedu protiv Angole. Iskreno, drugo nismo ni očekivali. Neka to bude portugalska priča iz 2003. kada smo nakon poraza od Argentine gubili od Saudijske Arabije. I onda je sve krenulo… Vidjet ćemo protiv Katara.

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.


HRVATSKA – ANGOLA 28:20 (12:11)
HRVATSKA: Pešić 7 obrana, Šunjić; Marić 4, Duvnjak, Horvat 1 (1), Kević 1, Šarac, Štrlek 2, Čupić 6 (2), Musa, Mamić 4, Šebetić 1, Brozović 2, Mandić 1, Jaganjac 1, Martinović 5 (1)
ANGOLA: Muachissengue 6 obrana, Gouveia 2 obrane; Quitongo, Aguiar, Teca 3, Hebo 1, Lopes, Pascoal 1 (1), Maneco 2, Nascimento 3, Tati 2, Chicola 1, Panzo, Pestana 2, Antonio 1, Ferreira 4
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Angola 12 minuta
CRVENI KARTON: Chicola (39), Ferreira (50)
SEDMERCI: Hrvatska 5/7, Angola 4/4


U drugom susretu 2. kola Katar je svladao Japan sa 31:29, pa nakon dva kola Katar vodi na ljestvici s četiri boda, Hrvatska je druga s tri, Japan treći s jednim, a Angola posljednja bez bodova.

Foto: Gol.hr