RUKOMET

Rukometaši uzeli „mjeru“ Zadru, Ivan Bačić sa 14 golova nezaustavljiv za obranu i vratara Zadrana

HRK Karlovac je u 8. kolu 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine pobijedio u Zadru, RK Zadar 1954 pao s osam golova razlike 36:28 (16:8).

Za Karlovac su nastupili: Radočaj, Horvat 2, Domagoj Smojver 4, Capan, Begić, Janjanin 1, Bosiljevac 2, Frketić, Bačić 14 (5), Hrvojević 1, Mrljak 3, Crnković, Magdić 1, Dominik Smojver 8 (3), Glumac. Trenerica Tatjana Rašić.

Igrači trenerice Tanje Rašić susret su započeli furiozno. U 12. minuti već je bilo pet razlike (2:7), a 7 minuta kasnije Karlovac vodi sa velikih sedam golova razlike (3:10). Ivan Bačić sa osam golova u prvom dijelu te Dominik Smojver i Patrik Mrljak bili su nerješiva enigma za obranu Zadra. Takav početak je potpuno zbunio domače igrače koji svoje redove nisu mogli skupiti sve do kraja poluvremena. U istom ritmu Karlovčani su nastavili igrati i u drugom poluvremenu, a gosti i dalje bez rješenja za igru Tanjine momčadi. Razliku od 6-7 razlike Karlovčani nisu ispuštali (16:22, 16:23, 17:24, 22:29, 23:31 … itd.).

Glatka je to pobjeda rukometaša Karlovca kojom su dobro naplatili karlovački poraz od Trogira. Kod Karlovca svi dobri a iznad svih već spomenuti Ivan Bačić koji je Zadranima utrpao 14 “komada”.

HRK Karlovac je trenutno na 3. mjestu prvenstvene ljestvice 1. HRL Jug s 10 bodova i utakmicom manje. Vodeći Trogir i drugoplasirana Kozala također imaju po 10 bodova.

U 9. kolu 1. HRL Jug Karlovčani na Korani dočekuju riječku Kozalu koja sutra (nedjelja) u derbiju igra kola ugošćuje Trogir.


  1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – ZAPAD

U 7. kolu 2. Hrvatske lige Zapad RK Dubovac Gaza pobijedio je u Karlovcu drugu momčad riječkog Zameta sa 39:25, a RK Ogulin je kod kuće poražen od Verude sa 40:39. Druga ekipa HRK Karlovca u ovom je kolu bila slobodna.

Na ljestvici je Ogulin peti, Dubovac-Gaza su šesti s istim brojem bodova – po četiri boda, sedmi RK Karlovac II tri.

U sljedećem kolu igra se gradski derbi Karlovca II i Dubovac-Gaze dok Ogulinci gostuju u Rovinju.


Foto: R. Fajt/Kaportal