RUKOMET

RUKOMETAŠI U BORBI ZA BODOVE: Igrači Tanje Rašić odlaze pod Marjan po prve proljetne bodove

Rukometaši Karlovca u subotu odlaze u Split na odgođen susret 11. kola 1. Hrvatske rukometne lige Jug gdje ih dočekuje momčad Balić-Metličić. Pod Marjanom bi momčad trenerice Tanje Rašić trebala potvrditi ambicije koje nisu male – osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu.

– Pauzu u prvenstvu iskoristili smo dosta kvalitetno. Dobro smo trenirali, podigli smo fizičku spremu na veći nivo što smatramo vrlo bitnim za daljnji nastavak natjecanja. Nismo odigrali preveliki broj pripremnih utakmica iz objektivnih razloga, a u kakvoj smo formi vidjet ćemo kroz sami početak prvenstva – kaže trenerica Rašić.

Mlada a ambiciozna šestoplasirana splitska momčad nije opterećena rezultatom što im na neki način daje određenu prednost nad protivnicima.

– U Splitu očekujemo dobru utakmicu. Moramo biti maksimalno motivirani i koncentrirani isključivo na svoju igru, obzirom da igramo protiv mlade ekipe koja je u stanju kazniti svakog protivnika ukoliko nije na sto posto. Vjerujem da ćemo prezentirati dobru i kvalitetnu igru i omogućiti si pobjedu i osvajanje dva boda – vjeruje trenerica karlovačkih rukometaša.

– Kao što smo i najavili na samom početku prvenstva naš cilj ostaje isti, a to je da ćemo pokušati ostvariti što bolji plasman, razvijati naše mlade igrače da bi kroz određeno vrijeme stekli uvjete za njihov napredak i rast, a samim time i podigli kako njihovu igračku razinu, tako i razinu kvalitete kompletne momčadi – dodaje Rašić.

Obzirom na ambicije i plasman, trenutno drugo mjesto na ljestvici 1. HRL Jug, svi ligaši će „gristi“ protiv Karlovca.

– Točno. Sigurno je da početak prvenstva, gledajući tu i na dvije zaostale utakmice jesenskog dijela poput momčadi Balić – Metličić i Metković, nosi teže protivnike. Samim time smatramo da je i sam početak proljetnog dijela natjecanja nešto teži i zahtjevniji za nas – zaključuje Tanja Rašić.


Neopterećene imperativom pobjede rukometašice odlaze na parket Zametu u Rijeku

Rukometašice Škole rukometa Karlovac odlaze u subotu u Rijeku gdje igraju s ekipom Zameta, četvrtoplasiranom ekipom 2. Hrvatske rukometne lige Zapad. Nakon karlovačke pobjede nad senjskom Seniom na Rijeku odlaze s manje pritisaka i neopterećene imperativom pobjede te s više vjere u svoju igru.

– Moramo odigrati rasterećeni i iskoristiti priliku ako nam se ukaže. Ne sumnjam da moje igračice neće dati maksimum kako bi se iz Rijeke vratile s bodovima – najavljuje trener Dražen Keča.

U ovom trenutku još je upitan nastup Petre Bačić, jedne od ponajboljih igračica RK Škola rukometa Karlovac.


Foto: R. Fajt/Kaportal