RUKOMET

Rukometaši Karlovca započeli pripreme i najavili prinove, o sponzorima niti riječi!

HRK Karlovca, novi član Paket24 Premijer lige, započeo je s pripremama za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 11. rujna 2021. Klub su napustili savjetnik za struku Dinko Đanković i igrač Filip Begić, a dovedena su igračka pojačanja – lijevi vanjski Bruno Negran i vratar Bruno Ćopić.

Novost koja više i nije novost jer se o tome već gotovo sve zna je da je Filip Begić otišao iz kluba, navodno u švicarskog drugoligaša, ali to još nije sigurno. Stručni savjetnik Dinko Đanković odsad će biti trener u Akademiji mađarskog Vesprema, a i vodit će drugu momčad tog poznatog kluba s europskim pedigreom.

Klubu su pristupili dva Brune – golman Bruno Ćopić i lijevi bek Bruno Negran. Ćopić je nastupao za slovensku Škofju Loku, a Negran za velikogoričku Goricu. Koliko su oni pojačanja, bumo vidli?! Prvoj momčadi pridružila su se još i trojica mladih igrača – Filip Šalković, Ivano Grčić i Jure Stipetić, što je sigurno dobro.

– Vjerujem da imamo dobru momčad i nemamo nerealnih ambicija. Želimo stvoriti stabilnu momčad te osigurati sredinu tablice, što znači ostanak u Premijer ligi. To je na glavni cilj! – rekla je trenerica Tatjana Rašić.

U novoj sezone HRK Karlovac može računati sljedeće igrače: Bruno Ćopić, Antonio Glumac, Mateo Radočaj, Filip Domjančić, Ivan Bačić, Leon Hrvojević, Ivano Grčić, Bruno Negran, Bruno Horvat, Filip Šalković, Domagoj Smojver, Ivan Rukavina, Fran Bosiljevac, Karlo Capan, Mihael Janjanin, Patrik Mrljak, Dario Magdić, Jure Stipetić, Dominik Smojver, Ivica Frketić, Mateo Crnković i Jakov Makarun.

Kompletne pripreme odraditi će u Karlovcu gdje, kažu, imaju dobre uvjete. Već su i dogovorili 5 pripremnih utakmica; 11. kolovoza igraju u Karlovcu sa Sesvetama, 18. kolovoza dočekuju riječki Zamet, 24. kolovoza odlaze Zametu u Rijeku, 31. kolovoza igraju s Moslavinom u Kutini, a 3. rujna dočekuju u dvorani na Rakovcu momčad Čakovca.

Za nadati se je da igrači i struka nisu prepušteni sami sebi jer nitko iz Upravnog odbora, osim sportskog direktora Miloša Đankovića, nije prisustvovao konferenciji za novinare na kojoj je i najavljen početak priprema tako da nije niti bilo govora o mogućim sponzorima kluba koji su jedan od važnih pretpostavki provođenja želja i planova karlovačke momčadi. Ostati samo na sredstvima iz proračuna sigurno nije dostatno za nastup u elitnom razredu hrvatskog rukometa. Kao što nije dobro i da o klubu brine isključivo Stručni stožer!

Foto: G. Tomičić/RM