RUKOMET

RUKOMET: Dobrom igrom Karlovac zasluženo do novih prvenstvenih bodova

U zaostaloj utakmice 9. kola 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine Karlovac je u Školskoj sportskoj dvorani pobijedio riječku Kozalu 38:31 (20:14).

Bila je to zanimljiva, čvrsta, brza i dobra igra momčadi za čije trenere nije bila nepoznanica igra protivničkih igrača jer su se do sada nebrojeno puta bili sastali, i u pripremnom razdoblju. Karlovčani su ipak znalački iskoristili prednost domaćeg parketa pa tako i blagi epitet favorita u ovom susretu. Važno je za naglasiti da nisu podcijenili protivnika i to im se na kraju isplatilo – pobjedom. Pored svega navedenoga igralo se „prijateljski“ s minimalno minuta isključenja, na obje strane.

Već se od samoga početka dalo naslutiti da su domaći rukometaši odlučili zadržati bodove na parketu dvorane kraj Korane. Međutim, čvrsti gosti nisu dozvolili domaćinu da se odvoji na više od 2-3 gola razlike (6:3, 6:4, 9:6, 10:8 … itd). Na poluvrijeme se otišlo sa šest golova prednosti za Karlovac (20:14). U nastavku je momčad trenerice Tanje Rašić podigla brzinu i začas je bilo 25:17, 27:21 nakon čega se lakše disalo na parketu ali i na klupi Karlovca. Tih šest golova odmaka od Riječana čvrsto i sigurno imali su u rukama Karlovčani do samoga kraja utakmice – 57. minuta (35:30), 59. (37:30) … i pobjednik je bio riješen 38:31 za domaćina.

Kod Karlovca su se skoro svi igrači upisali u listu strijelaca a najefikasniji su opet bila braća Smojver i Filip Begić kojega bismo u ovom susret mogli proglasiti igračem utakmice. Kod Riječana bolji od ostalih Kezić i Islamović.

KARLOVAC 38 (20)
KOZALA 31 (14)

KARLOVAC: Radočaj, Horvat 1, Domagoj Smojver 7, Capan 2, Begić 8, Janjanin, Bosiljevac 1, Frketić, Makarun, Bačić 3 (1), Hrvojević 1, Mrljak 5, Crnković 2, Magdić 1, Domjančić. Dominik Smojver 7.
KOZALA: Sušanj, Baldo 4, Braut 5, Islamović 6 (1), Kosanović 1, Kokan 1, Kezić 7 (1), Dizdar 3, Tomaš, Majić 3 (1), Vukičević 1, Mikuličić, Njegovan, Pešić, Loparac, Grudić.

HRK Karlovac je drugi na ljestvici, s dva boda manje, ali i utakmicom manje u odnosu na Trogirane. Zapravo, Trogirani imaju jednu, a Karlovčani dvije zaostale utakmice. 

Foto: R. Fajt/Kaportal