RUKOMET

Niti 15 golova Kristine Vuković nije bilo dovoljno karlovačkim rukometašicama da uzmu bodove u Samoboru

Igračice RK Škola rukometa Karlovac izgubile su u Samoboru utakmicu 9. kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad protiv domaće ekipe Samobora 40:35 (24:20).

Za RKŠR Karlovac su igrale: Bačić 9, Stepić 6 (1), Peretić, Španić 1, Vuković 15 (5), Korač, Pavletić, Perković, Benić, Krznarić, Ištvanić, Krizmanić 1, Medved 3, Keča. Trener Dražen Keča.

Prvi dio sezone karlovačke rukometašice okončale su tako porazom od petoplasirane ekipe lige iako se prije susreta nagađalo da bi Kečine „školarke“ u Samoboru mogle bolje proći. To se nažalost nije dogodilo a posebno bode u oči 40 golova koje su primile što može značiti da je obrani bila šuplja poput ribarske mreže nakon ulova.

Rezultatski je susret je bio ravnopravan do jedanaeste minute i rezultata 9:8. Domaće igračice iza toga „prebacuju u 5 brzinu“ i do isteka prvih 30 minuta imaju sigurnih 5-6 golova prednosti. Drugi dio utakmice Samoborke su rezultatsku prednost samo povećavale i do nedostižnih 12 golova razlike tako da su Kečine igračice uzalud pokušavale dostići vodstvo domaćina ali bez nekog većeg uspjeha. Tek zadnjih 6-7 minuta dohvatile su 4-5 razlike i to je bilo sve. Nije im pomoglo niti to što je fenomenalna Kristina Vuković sa 15 golova koliko-toliko država svoju ekipu u igri. U ovom susretu je u ekipi Karlovca Vuković bila jedina lasta – nedovoljno za nešto više osim časnog poraza, iako bi se po konačnom rezultatu dalo naslutiti da domaće baš i nisu bile neranjive.

Foto: G. Tomičić/RM