RUKOMET

RUKOMET 1. HRL JUG: Karlovčani uvjerljivom pobjedom s 10 golova razlike „prošetali“ Metkovićem

Lakše nego se mislilo karlovački rukometaši „prošetali“ se Metkovićem odakle donose dva nova prvenstvene boda u zaostaloj utakmici 6. kola 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine.

Utakmica Metković Mehanika – Karlovac završena je pobjedom Karlovca 28:18 (13:6).

HRK Karlovac: Radočaj, Horvat, Domagoj Smojver, Capan, Begić 5 (1), Janjanin, Bosiljevac 2, Frketić 1, Baršić 2 (1), Bačić 7 (3), Mrljak 5, Crnković 2, Magdić 1, Dominik Smojver 3 (1), Glumac. Trenerica Tanja Rašić.

U utakmicu se krenulo „oštro i na prvu“ pa je već na polovici prvog poluvremena Karlovac imao prednost od 5 golova razlike (8:3). Do kraja prvog dijela čak su i povećali prednost pa se na odmor otišlo s velikih 7 golova razlike. U drugom dijelu gledamo opet istu igru „mačke i miša“. Gosti iz Karlovca su toliko dominirali u utakmici tako da domaćin nije mogao doći do „daha“ od vrlo pokretljive obrane i efikasnog napada karlovačkih rukometaša. Prednost od 6 golova razlike igrači trenerica Rašić još više povećavaju na 8 razlike. U igri su i mladi karlovački igrači koji koriste dobivenu priliku te se i oni upisuje u listu strijelaca. Na kraju velikih 10 golova razlike (28:18) za Karlovac, plus 2 boda!

Efikasnošću su prednjačili Bačić, Begić i Mrljak. Ali, svi zaslužuju pohvale za dobru igru i uvjerljivu pobjedu, iako su Metkovci daleko od dobrog rukometa pa kakvom je poznat grad Metković.

Nakon ovog kola Karlovčani s Trogiranima koji su danas 27:25 pobijedili Buzet, drže vodeću poziciju na ljestvici 1. HRKL Jug. U sljedećem 12. kolu HRK Karlovac odlazi k „uskocima“ u Senj gdje ih dočekuje RK Senj, dok karlovački najveći konkurent za naslov, RK Trogir, dočekuje susjede i Kaštela, RK Ribola Kaštela.

Foto: R. Fajt/Kaportal