RUKOMET

PRVAK U KARLOVCU: Nepobjedivi Zagreb dolazi u grad na četiri rijeke

Rukometaši PPD Zagreba, vječiti hrvatski prvaci i pobjednici kupa, nakon dugo vremena ponovno igraju u dvorani kraj Korane u Karlovcu. Domaći Karlovac i Zagreb sastaju se u subotu (17:00) u 5. kolu prvenstva Paket24 Premijer lige (liga A).

Za taj meč u gradu na četiri rijeke vlada veliko zanimanje a to su nam potvrdili i na konferenciji za novinare trenerica Tatjana Rašić i igrač Dominik Smojver.

  • U ovogodišnje prvenstvo smo dobro startali, u četiri kola imamo tri pobjede. Nemamo razloga biti nezadovoljni. Uz malo više opreza i sportske sreća pri kraju utakmice možda smo i u Umagu mogli bolje proći, no to nikako ne umanjuje pojedu Umažana. Zaboravili smo što je bilo u Umagu i okrećemo se subotnjem susretu. Protiv jakog Zagreba nemamo što izmišljati. Nadamo se dobroj igri, što jačem otporu prvaku države a nadamo se i blažem porazu. Trebamo se oboružati strpljenjem i odigrati sa što manje tehničkih grešaka. Nama će ta utakmica na neki način biti jači trening jer nas nakon Zagreba očekuje puno važniji meč na domaćem parketu sa zagrebačkom Dubravom – kaže trenerica Rašić.
  • Nadamo se da će taj susret još više popularizirati rukomet u našem gradu. Zdravstveni bilten igrača je u redu osim mladog Hrvojevića koji još neće biti spreman. Čuvamo ga za Dubravu – kaže Rašić.
  • Utakmica sa Zagrebom važna je svim našim igračima a posebice mlađima kojima nedostaje iskustva u sličnim mečevima. Zato s nestrpljenjem očekujemo dvoboj s prvakom države. Nastojat ćemo odigrati bez grča i straha. Nemamo što izgubiti, opustiti se treba i odigrati što je moguće bolje – dodaje Dominik Smojver.

RUKOMETAŠICE DANAS U LABINU

Igračice Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac igraju u petak u Labinu utakmicu 3. kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad. Utakmica počinje u 20 sati a može se izravno pratiti preko portala Hrvatskog rukometnog saveza www.hrs.hr

Foto: R- Fajt/Kaportal