RUKOMET

PRIPREME RUKOMETAŠICA: Klub je napustila najbolja igračica Kristina Vuković a vratila se Marija Kusanić

Rukometašice RK Škola rukometa Karlovac započele su u ponedjeljak 16. kolovoza pripreme za novu sezonu u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi zapadne skupine.

Treneru Draženu Keči prvoj prozivci odazvalo se 17 igračica, i to: Patricija Keča, Lenarda Perković, Ema Čović, Petra Bačić, Tea Benić, Ivana Kučinić, Hana Skočibušić, Lucija Stepić, Lucija Krznarić, Marija Ištvanić, Franca Rajčić, Petra Medved, Nensi Peretić, Martina Krizmanić, Helena Devčić, Lucija Bekić i Marija Kusanić.

Najbolja igračica Kristina Vuković otišla je iz kluba, ima bolju ponudu i želi se isprobati u novoj sredini?

  • Točno, Kristina odlazi iz kluba jer se želi dokazati u drugoj igračkoj sredini. Sigurno će nam nedostajati. Ovim putem se želim zahvaliti Kristini Vuković koja odlazi u ŽRK Ivanić i Eni Španić koja se oprašta od rukometa, na odigranim sezonama u našem klubu i poželjeti im sreću u daljnjem životu. U klub se vratila Marija Kusanić koja je jedno vrijeme igrala u Velikoj Gorici i u Kataru, a i studirala je. Ona će sigurno nadomjestiti odlazak Kristine – kaže Keča.
  • Zasad sve ide prema planu. Imamo solidan broj igračica u sastavu kao što smo imali i prošle sezone. S time da su u prošloj sezoni neke igračice bile ozlijeđene duže vrijeme tako da smo bili bez njih. Nadamo se da ove sezone neće biti takvih ozljeda te da ćemo biti kompletni – rekao je trener rukometaša karlovačke Škole rukometa.
  • Atmosfera je pozitivna, baš ništa loše ne mogu reći. Trenirati ćemo u Karlovcu gdje imamo solidne uvjete i odigrati nekoliko prijateljskih-trening utakmica. Siguran sam da fizička sprema neće biti upitna kada sezona počne. Vjerujem da možemo biti od sredine ljestvice prema gore – dodaje.

Prvenstvo u 2. HRL Zapad počinje 25/26. rujna 2021. a u 1. kolu rukometašice Karlovca gostuju u Zaprešiću. Tjedan dana kasnije, 2/3. listopada u dvorani kraj Korane ugostit će rukometašice ŽRK Murvice iz Rijeke.

Keča i Lang – trener i tehniko, suradnici i prijatelji

I za kraj isto tako dobra vijest za ekipu i stručni tim trenera Keče a to je povratak u ekipu vrijednog i spretnog tehnika Tomislava Langa.