RUKOMET

PRIPREME RUKOMETAŠA: S unaprijed dobro pripremljenim planom HRK Karlovac započeo pripreme za novu sezonu u Premijer ligi

Tatjana Tanja Tašić, trenerica seniorske momčadi HRK Karlovca, povratnika u Paket 24 Premijer ligu, obavila je u utorak, 1. kolovoza, u ŠSD na Rakovcu prozivku igrača i održala prvi trening kojim je praktički najavljen početak priprema karlovačke momčadi.

Prozivci se odazvalo 17 igrača od 22 s kojima HRK Karlovac trenutno raspolaže u ovoj sezoni. Svi su oni okupili u dobrom raspoloženju, s puno optimizma i elana prionuli radu. Među njima je bio i Ivan Čulo (19), zasad jedino pojačanje Karlovca koji igra na poziciji lijevog beka a koji je u Karlovac došao iz Dubrave. Klub su napustili Fran Balen i David Stipetić.

Početku priprema prethodila je konferencija za novinare koju su održali predsjednik kluba Stipe Smojver, igrač Domagoj Smojver, već spomenuta trenerica i ovogodišnje igračko pojačanje.

  • Prvenstvo počinje 9. rujna a pripreme koje će se uglavnom u cijelosti održati u Karlovcu trajat će šest tjedana. Tijekom priprema odigrat ćemo pet prijateljskih utakmica. Prva će biti 11. kolovoza u Karlovcu s KTC-om iz Križevaca, 14. kolovoza gostovat ćemo u Ormožu u Sloveniji kod ekipe Jeruzalema, a 22. kolovoza igramo u Karlovcu sa slovenskom momčadi SVIŠ iz Ivančne Gorice. Zatim, 5. kolovoza igramo u Rijeci s Kozalom, a glavni test forme imat ćemo će 1. rujna u Karlovcu kad se sastajemo s momčadi Krke iz Novog Mesta. – kazala je trenerica Rašić i dodala:
  • Mislim da smo odabrali kvalitetne protivnike za pripremne utakmice. Moramo se samo dobro pripremiti jer nas u prvom dijelu prvenstva očekuje vrlo težak raspored. Može nam se dogoditi da bodovno stanje nakon sedam kola bude loše, a moguće je i da iznenadimo pa nekome uzmemo bodove na gostovanju.

HRK Karlovac prvenstvo započinje s ekipom Sesveta. Zatim, igraju s Goricom, Trogirom, Osijekom, Varaždinom i Moslavinom. U zadnjem kolu prvog dijela prvenstva u Karlovac im dolazi Zagreb.

Predsjednik kluba Stipe Smojver obećao je kako će Uprava kluba nastojati osigurati što bolje uvjete a na igračima je da treniraju i dobro igraju.

  • Neće biti lako ali vjerujem da ćemo uspjeti zadržati ovaj rang natjecanja. – optimist je predsjednik Smojver.