NOGOMET

SPOMEN NA ČAVLEKA: Zorislav Srebrić: ‘Svojim radom Čavlek je ispisao jedno veliko poglavlje hrvatskog nogometa’

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Nogometnog saveza Karlovačke županije (NSKŽ), NK Karlovac 1919 i prijatelji, posjetili su danas grob Branka Čavlovića-Čavleka na rimokatoličkom groblju na Dubovcu i na njegov grob položili cvijeće i zapalili lampione. Branko Čavlović-Čavlek rođen je 1921. a preminuo je 2001. godine.

Kao i svake godine tako je i ovoga puta inicijator bio veliki Čavlekov štovatelj Stjepan-Stevica Benić a tradicionalno svake godine grob legendarnog nogometnog trenera mladeži posvećuju i predstavnici HNS-a. Viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav-Zorko Srebrić ove godine je došao u pratnji kolege Stjepana Merkaša-Krojfa, predsjednika Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije za kojega kažu da je nadimak potvrdio sjajnim driblinzima i centaršutevima. Merkaš je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade HOO-a “Milan Neralić”, a 2021. je primio nagradu za Životno djelo koje mu je dodijelila Športska zajednica KZŽ.

Bio je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca, bivši karlovački nogometaš Marin Svetić i drugi.

Nazočnima se kratko obratio Benić, a Srebrić se u podužem govoru prisjetio Čavleka s kojim je bio suradnik i dugogodišnji prijatelj:

  • Branko Čavlović Čavlek je pripadao najdarovitijim mladim igračima Hrvatske što je dokazao svojom karijerom. Pripadao je generaciji igrača u takozvano romantično vrijeme nogometa. Zaslužuje izuzetnu pažnju hrvatske sportske, ali i društvene javnosti. Promovirao je Karlovac i Hrvatsku na europskoj i svjetskoj razini. Svojim radom ispisao je jedno veliko poglavlje hrvatskog nogometa. Hvala čelnim ljudima grada Karlovca, Karlovčanima, što su podržali ideju i nadjenuli gradskom stadionu ime po ovom nogometnom velikanu. – kazao je između ostalog Zorislav Srebrić.

Delegacija je zapalila lampione i na obližnji grob gdje je pokopan Josip-Pepač Perković, sportski novinar, nekadašnji karlovački nogometaš a nakon igračke karijere sportski dužnosnik koji je jedan mandat bio i na čelu NK Karlovac.