RUKOMET

PREMIJER LIGA: Vinkovački rukometaši potpuno razmontirali karlovačke igrače održavši im lekciju u zalaganju

Niti jednom u 60 minuta utakmice karlovački rukometaši nisu bili ravnopravan protivnik niti su ozbiljno ugrozili vodstvo te sigurnu i zasluženu pobjedu vinkovačkih rukometaša koji su osvajanjem bodova u dvorani kraj Korane zapravo potvrdili da je pobjeda Karlovčana u prvom dijelu ovoga natjecanja u Vinkovcima bila slučajna i splet sretnih okolnosti. Karlovac je samo triput vodio (9:8, 18:17, 19:18), a Vinkovčani su u 51. minuti imali velikih 6 razlike (25:31) a da o tome koliko su puta imali 5 golova prednosti ne treba spominjati.

Igrači trenerice Tanje Rašić igrali su bez ideje, nedorečeni i bez koncepcije igre. U obrani su se bili potpuno raspali a u napadu su se bez potrebe nabijali u obranu gostujućih rukometaša koji su za razliku od njih igrali vrlo dobro – brzo u napadu i čvrsto u obrani. Podatak da su 3 golmana Karlovca zajedno obranili samo 6 od 42 lopte koje su im upućene na gol, a 2 golmana Spačve Vinkovaca imali su 19 obrana od 49 udaraca što su im ga domaći igrači bili uputili, također ukazuje na to kakva je bila igra. Golman Spačve Ćirović je sam obranio 14 lopti. Sedmerci – karlovački igrači su od 6 udaraca sa najstrože točke postigli tek 2 gola, a gostuju igrači su od 6 sedmeraca 5 puta uspjeli postići gol.

IGRA MAČKE I MIŠA

Obzirom da je obiju momčadima bilo važno pobijediti zbog mogućega prenošenja bodova jer je za pretpostaviti da će igrati Ligu za ostanak ovo je trebao biti derbi kola. Ispalo je na kraju da je ovo bila igra „mačke i miša“a Vinkovčani su vrlo uvjerljivo uzvratili Karlovčanima za poraz u Vinkovcima. Nema opravdanja što se nakon rehabilitacije vratio Prezelj i što nije igrao Rukavina. Stalno se traže nekakva opravdanja, dosta je toga – Karlovca mora računati na takve slične situacije.

Konačno mnogima u gledalištu, a okupio se solidan broj gledatelja koji su razočarani napustili dvoranu, više nije jasno da li smijeniti trenericu ili sva tri golmana. Najbolje bi bilo sve! Nitko tko imalo poznaje rukomet nije mislio da će Karlovac tek tako lako odigrati ovu sezonu u Premijer ligi, pogotovo ne nakon neočekivano odličnog starta, sve to skupa je dalo nadu da bi mogli biti dobro.

S 3. PALI NA 5. MJESTO

Nakon ovoga kola Karlovac je na ljestvici pao s trećega na peto mjesto sa 8 bodova. Vinkovčani su sa 7 bodova na 6. mjestu. U 10. kolu Karlovac odlazi na teško gostovanje čvrstom Rudaru u Rude kraj Samobora. Rudar je posljednji na ljestvici ali, čemu se nadati nakon ovakve igre protiv Spačve Vinkovaca.

U ovom kolu Lige A Zagreb je pobijedio u Gorici 32:23, Dubrava je doma izgubila od Poreča 27:24, a Umag je pobijedio Rudara 30:26.

KARLOVAC 30 (17)
SPAČVA VINKOVCI 36 (17)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 200. SUCI: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd n/m). NADZORNIK: Prpić (Zagreb). SEDMERCI: Karlovac 6/2, Spačva Vinkovci 6/5. ISKLJUČNJA: Karlovac 10 minuta (Horvat, Frketić, Bačić, Hrvojević, Mrljak). Spačva Vinkovci 6 minuta (Maroš, F. Mažurana, Kuže).
KARLOVAC: Radočaj (1+0), Horvat, Capan 3, Domagoj Smojver 6 (2), Janjanin, Bosiljevac 4, Frketić 2, Makarun, Prezelj (3+1), Raužan, Bačić 1, Hrvojević 5, Mrljak 3, Magdić, Domjančić (2+0), Dominik Smojver 6. TRENERICA: Tatjana Rašić.
SPAČVA VINKOVCI: Ćirović (14+3), Maroš 4, B. Mažurana 6, Čičak 1, Božičević 4 (2), Vignjević 9 (2), Blašković, Pašagić (5+1), Zadro, F. Mažurana 7 (1), B. Peštić, Kuže 2, Bolanča 2, N. Peštić 1. TRENER: Josip Mečić.
IGRAČ UTAKMICE: Marko Vignjević (Spačva Vinkovci).

Foto: R. Fajt/Kaportal