RUKOMET

PREMIJER LIGA: Rukometaši Karlovca u subotu (19 sati) na parketu dvorane kraj Korane idu po treću uzastopnu pobjedu

Rukometna momčad trenerice Tatjane Rašić odlično je startala u ovogodišnje prvenstvo Paket24 Premijer Lige (liga A). Ako su rukometni poklonici već očekivali pobjedu na startu protiv iskusnog Poreča, malotko je mislio da bi se igrači Karlovca mogli vratiti s bodovima s teškog gostovanja u Vinkovcima. Na sreću to se je dogodilo i HRK Karlovac je u novu sezonu lige u koju se nakon nekoliko godina igranja u Prvoj ligi vratio na velika vrata.

  • Važno je ne zanositi se uspješnim startom. Sada je najvažnije ostati čvrsto na zemlji i nastojati dobiti i treću utakmicu za redom – naglašava Tatjana Rašić.

U subotu (19:00 sati) na parket karlovačkog „Madisona“ dolazi vrlo jaka momčad Ruda iz Ruda kraj Samobora koju nikako ne bi smjeli podcijeniti zbog stopostotnog ulaska u prvenstvo. Dapače, baš zbog toga treba biti krajnje oprezan pogotovo jer igraju u A ligi, jačoj skupini Premijer lige, gdje će im svaki bod itekako biti potreban. Ne zaboravimo osim nepobjedivog PPD Zagreba u A ligi igra još i jaka Dubrava te ništa manje slaba Gorica i Umag. Poreč i Spačva Vinkovci su na sreću apsolvirani.

Dakle, s maksimalna 4 boda i drugim mjestom na ljestvici, rukometaši Karlovca u subotu u utakmici 3. kola Paket24 Premijer lige, dočekuju momčad Rudara iz Ruda, mjesta pored Samobora podno Žumberka koje je odavno poznat kao mjesto gdje svi mještani žive za rukomet. Podsjetimo da je u tom klubu prve rukometne korake započeo Vladimir Šujster koji je neko vrijeme igrao u Karlovcu, nosio je dres RK Karlovačka banka, odakle je igrao za reprezentaciju i nosilac je rukometne olimpijske medalje.

Karlovac „rudare“ dočekuje u punom sastavu, a upitan je samo nastup vratara Domjančića.

  • Sigurno nam neće biti lagano, ali ako budemo pravi i motivirani mislim da ne bismo trebali imati problema. Definitivno si ne smijemo dozvoliti niti u jednom trenutku niti podcjenjivanje niti opuštanje jer Rudar to može kazniti. Nadamo se i podršku iz gledališta jer naši navijači su oduvijek naš igrač više – rekla je trenerica Rašić.

OBAVIJEST ZA GLEDATELJE

Iz kluba poručuju svima koji žele doći na utakmicu a nemaju COVID putovnicu ili potvrdu o cijepljenju, da između 18:00 i 18:45 sati mogu na ulazu u dvoranu napraviti brzi test, uz donaciju klubu u iznosu od 30 kuna.


  1. HRL ZAPAD: RUKOMETAŠICE STARTAJU U ZAPREŠIĆU

Rukometašice RK Škola rukometa Karlovac u subotu započinju ovogodišnju prvenstvenu sezonu. U 1. kolu 2. Hrvatske rukometne lige Zapad u Zaprešiću (19:00 sati) ih dočekuje istoimena domaća ekipa.

Evo što nam je o startu u novu sezonu rekao trener Dražen Keča:

  • Nakon kvalitetno odrađenih priprema i odigranih nekoliko prijateljskih utakmica u novu sezonu idemo gostovanjem u Zaprešiću. U odnosu na prošlu sezonu malo nam se promijenio igrački kadar. Iz kluba je otišla Kristina Vuković a vratila se Marija Kusanić tako da smo na toj poziciji fifti-fifti. Na sreću mlađe igračice koje su došle u prvu ekipu dobro su se uklopile tako da u Zaprešiću očekujem dobru igru i povoljan rezultat za nas.

Trener Keča u ovoj sezoni računa na 17 igračica: Patricija Keča, Lenarda Perković, Ema Čović, Petra Bačić, Tea Benić, Ivana Kučinić, Hana Skočibušić, Lucija Stepić, Lucija Krznarić, Marija Ištvanić, Franca Rajčić, Petra Medved, Nensi Peretić, Martina Krizmanić, Helena Devčić, Lucija Bekić i Marija Kusanić.