MIX VIJESTI IZ HOO

PESG partner HOO-a, i u novoj školskoj godini s odličnim programom za sportaše srednjoškolske dobi

Sportsko učilište PESG, ponosni partner HOO-a obrazovna je institucija koja pomaže mladim sportašima srednjoškolske razine podrškom u razvoju njihove sportske karijere prilagođavanjem obrazovanja njihovim potrebama.

Kako se sportaši ove dobi suočavaju s nizom prepreka u usklađivanju sportskih obveza i obrazovanja, upravo je PESG, kao ustanova specijalizirana za sportaše srednjoškolske dobi, stvorio sustav koji omogućuje kombinaciju kvalitetnog obrazovanja i profesionalnog sportskog razvoja.

PESG provodi program stjecanja srednje školske spreme opće gimnazije s pojačanim sportskim programom kroz sustav obrazovanja odraslih na način da se nastava provodi konzultativno-instruktivnim oblikom u iznosu od 75% satnice od redovitog sustava obrazovanja, dok su ishodi učenja istovjetni redovitom sustavu (primjerice, neposredna nastava u učionici iz hrvatskog jezika u PESG-u iznosi 105 sati, dok u redovitom sustavu iznosi 140 sati (preostalih 35 sati je individualno).
Na taj način mladi sportaši imaju priliku koristiti benefite ovog sustava koji je pokazao svoje prednosti u odnosu na redoviti sustav jer se lakše prilagođava i prati razvoj dvojne karijere.

Uz navedeno, nastava je organizirana od ponedjeljka do petka u vremenu od 14 do 18 sati kako bi se djeca mogla što više posvetiti jutarnjim i poslijepodnevnim treninzima. Isto tako, osigurana je i mogućnost praćenja online nastave u realnom vremenu, što je izvrsna podrška djeci kada su na pripremama ili natjecanjima jer ne moraju propuštati novo gradivo. Dodatno, ako se ne mogu uključiti u realnom vremenu, omogućeno im da naknadno pregledavanje snimke predavanja.

Više o programu stjecanja srednje školske spreme u Sportskom učilištu PESG: www.pesg.hr