RUKOMET

POJAČANJE: Sandro Obranović potpisao jednogodišnji ugovor s PPD Zagrebom

Bivši rukometaš Karlovca Sandro Obranović (28) potpisao je jednogodišnji ugovor s PPD Zagrebom čiji je član bio od 2013. do 2016. godine, objavio je u utorak PPD Zagreb na svojoj službenoj web stranici.

Podsjetimo da je Sandro igračku karijeru započeo u Karlovcu, kao i njegov mlađi brat Andrej koji je prije par godina otišao iz Karlovca igrati u Njemačku. Njihova majka Đurđa igrala je rukomet za Dubovac.

Nek’ se zna na koga su sinovi!

Sando Obranović je pet godina proveo u inozemstvu, igrao je u Szegedu, Chamberyu te posljednje tri godine u Brestu.

– Zaista mi je drago što se vraćam u klub u kojem sam proveo lijepe godine. Zadnjih nekoliko mjeseci sam vidio da Zagreb slaže jednu jako dobru momčad za sljedeću sezonu za koju sam siguran da će svima biti neugodan protivnik. Dati ću sve od sebe da pomognem svojim suigračima i stručnom stožeru – izjavio je Sandro i dodao – Većinu igrača znam, kao i trenera jer sam s njim surađivao u Chamberyu. Ovaj Zagreb koji se slaže sa iduću sezonu je lijep spoj iskusnih igrača i mladosti, nešto slično kao kad sam bio u Zagrebu prije pet godina. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobre rezultate i ispuniti dogovorene ciljeve. Jedva čekam da počne sljedeća sezona – rekao je na potpisivanju ugovora.

Kako drugi mogu a Karlovac ne može?

Braća Obranović nisu jedinim koji su započeli igračku karijeru i napustili matični klub HRK Karlovac u potrazi za boljim uvjetima. To su u zadnje vrijeme bili učinili: Luka Prezelj, Adrian Miličević, Tomislav Špruk, Ivan Šnajder, Denis Karić, Matija Perajica, Antonio Ljubić i drugi. Ivan Rukavina i braća Smojver vratili su se igrati u Karlovac.

Nažalost, nezainteresiranost Grada i nesposobna Uprava kluba doveli su do toga da iz Karlovca odlaze najtalentiraniji igrači. Ima li još kod odgovornih minimum snage osiguranjem boljih uvjeta za KA-rukomet zaustaviti odlazak igrača i tako spriječiti konstantan pad kvalitetnog sporta u gradu? Kako drugi mogu a Karlovac ne može? To je pitanje koje si poput papagaja postavljamo svake godine i gotovo uvijek na to nemamo odgovor.