RUKOMET

POGLED PREMA BUDIMPEŠTI: Evo što čeka Kauboje ako prođu skupinu

Prođu li naši rukometaši skupinu u Szegedu i zapute li se za Budimpeštu na drugi krug natjecanja, a desit će se to pod uvjetom da pobijede Ukrajinu, a Francuzi ne pokleknu protiv Srba, već su praktično poznati suparnici u utakmicama koje će se igrati u velebnom MVM Domeu, najvećoj rukometnoj dvorani u Europi.

Već se sada zna da će s Dancima igrati 22. siječnja u 2. kolu tog drugog kruga, a startat će dva dana ranije protiv pobjednika utakmice Slovenija – Crna Gora iz iste te skupine A u kojoj su Danci već nakon dva kola osigurali prvo mjesto. Jasno je da naši više ne mogu biti prvi u našoj skupini C te je automatizmom unaprijed određen ždrijeb drugog kruga.

U zadnje dvije utakmice tog drugog kruga igrat će se protiv prve dvije momčadi iz skupine B u kojoj je sve još otvoreno, a za prolaz se bore Island, Mađarska, Nizozemska i Portugal. Kako je jasno da se 22. ovog mjeseca igra s Dancima – opet kažemo – ukoliko Hrvatska prođe, već su se u pojedninim putničkim agencijama počele prodavati predbilježbe za još jedan rukometni klasik. Nadamo se da ćemo ga doista i dočekati …

Raspored Kauboja u drugom krugu (pod uvjetom da se prođe skupina s pozicije C2)

Četvrtak, 20. siječnja: A2 – C2 (Slovenija ili Crna Gora – Hrvatska)
Subota, 22. siječnja: A1 – C2 (Danska – Hrvatska)
Ponedjeljak, 24. siječnja: B1 – C2
Srijeda, 26. siječnja: B2 – C2

PONEDJELJAK: HRVATSKA PROTIV UKRAJINE

U trećem kolu Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska u Szegedu igra protiv Ukrajine i kao veliki favorit ulazi u dvoboj kojeg mora pobijediti. Hrvatska i Ukrajina igraju od 18 sati u ponedjeljak.

Nakon naše utakmice kreće susret Francuske i Srbije od 20:30. Moramo se nadati i kako Srbija neće pobijediti Francuze jer bi se u tom slučaju stvorio krug od tri reprezentacije s po četiri boda i odlučivala bi gol-razlika u tim susretima. Zbog toga je bio važan onaj zadnji napad Kauboja protiv Srbije kada smo mogli otići na plus pet, a završilo je s tri razlike. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. To znači kako bi Srbe dalje odvela pobjeda s dva razlike.

NJEMAČKA I POLJSKA IZBORILE PROLAZ U DRUGI KRUG EP-a

Reprezentacije Njemačke i Poljske osigurale su plasman u II. krug Europskog rukometnog prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj nakon što su upisale i druge pobjede u skupini D. Njemačka je porazila Austriju sa 34:29, dok je Poljska bila bolja od Bjelorusije sa 29:20.

Izvor: JL/P. Žukina Foto: S. Strukić/PIXSELL