RUKOMET

NESRETNO VALENTINOVO: Zagrebački poraz karlovačkih rukometašica za anale, čak 52 gola u mreži igračica Škole rukometa

Gotovo da i ne pamtimo kad je neka ekipa u jednoj utakmici, 60 minuta, primila 50 golova. To se desilo rukometašicama RK Škola rukometa Karlovac koje su izgubile u Zagrebu od druge ekipe Lokomotive rezultatom 52:23 (23:11), s 29 golova razlike. Bio je to susret 13. kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad.

Za RKŠR Karlovac igrale su: Bačić, Stepić 2, Peretić 2, Španić, Vuković 10 (5), Korač 2, Pavletić, Devčić, Perković, Benić, Krznarić 2, Ištvanić, Krizmanić, Skočibušić, Medved 5. Trener Dražen Keča.

Opravdanje za ovako visoki poraz, najteži u dosadašnjem dijelu prvenstva, nije što su karlovačke igračice u Zagrebu nastupile bez golmanice Patricije Keča te Kučinić i Bačić. Nije to bilo prvi puta da su igrale nekompletne. Što bi se dogodilo da još nije nastupila i najbolja KA-rukometašica Kristina Vuković?

Dakako da je za ovako visok poraz krivnja na igračicama. Prvenstveno je krivnja na treneru Draženu Keči kojemu je itekako dobro poznata igračka kvaliteta njegove ekipe, kao i to da bi na primjer, za odličnu vratarku trebao imati bolju zamjenu, a da i ne navodimo dvije igračice osrednje kvalitete koje nisu nastupile. U karlovačkoj ekipi odskaču kapetanica Vuković, vratarka Keča i kružna napadačica Stepić. Sve ostale su ispod igračkog prosjeka. Nažalost, klupa je prekratka … ?

Osim toga, trener je dobro znao tko im je protivnik i trebao je na to upozoriti – pripremiti svoju ekipu. U takvom odnosu snaga na terenu igrala je samo jedna ekipa, dok je druga praktički statirala. Stoga se i ne treba čuditi rezultatu koji će u anale karlovačkog kluba ući kao rezultat kojega će se nerado sjećati. Između ostaloga i zbog toga što se dogodio na Valentinovo, na Dan zaljubljenih.

Naravno da sad nikoga zbog tog poraza ne treba „pribijati na stup srama“. Štoviše, poraz treba prihvatiti kao upozorenje i da nije isto igrati Treću i Drugu ligi – za bolje sutra ženskog rukometa u gradu.

Karlovčanke su nakon ovog poraza na 8. mjestu prvestvene ljestvice s 10 bodova, U sljedećem 14. kolu u dvorani na Korani dočekuju ekipu Ivanića, trenutno sedmoplasiranu ekipu 2. HRL Zapad.

Foto: R. Fajt/Kaportal