RUKOMET

DANAS (18 sati) S BAHREINOM: Nakon čudesnog Šege, vraća nam se još jedna velika uzdanica!

Uoči prve utakmice drugog kruga u hrvatskom je sastavu najavljena nova promjena. Vraća se Igor Karačić umjesto Janka Kevića. Najavljen je i dolazak Mateja Hrstića koji je uvršten na preliminarni popis od 34 sudionika SP-a u hrvatskom taboru.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja natjecanje na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu, susretima drugog kruga. Novu skupinu uz Hrvatsku, Katar i Japan, čine još Danska, Argentina i Bahrein. Upravo ta reprezentacija prvi je hrvatski suparnik u Cairo Stadium dvorani, najvećem objektu ovog svjetskog prvenstva koje može primiti čak 16.900 gledatelja. Nažalost svih, tribine će biti prazne.

Bahrein je ekipa koja je dugo na okupu. Trenutačno im je na klupi Islanđanin Johan Halidor Sigfusson, koji je uskočio u tu ulogu prošli mjesec nakon odlaska Nijemca Michaela Rotha. Razlog je bio COVID-19 jer je želio biti uz obitelj u Njemačkoj. Odmah nakon Svjetskog prvenstva Halidor Sigfusson vraća se doma i preuzima svoj bivši klub Sefoss. U Tokiju bi Bahrein trebao voditi Aron Kristijansson koji je s tom ekipom i izborio nastup na Olimpijskim igrama.

Realno oni ne bi trebali predstavljati nikakvu opasnost za Hrvatsku. Dapače, bit će to prilika da Lino Červar odmori dio udarnih snaga, prije svih Domagoja Duvnjaka.

Izvor: SN Foto: HRS