MINI RUKOMET RUKOMET

MINI I SUPER MINI RUKOMET: Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac otvorio prvenstvo

Karlovac je domaćin prvog međunarodnog turnira, 21. Otvorenog prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu. Natjecanje je ove nedjelje počelo u 9 sati, a svečano otvorenje bilo je u 13 sati u sportskoj dvorani na Rakovcu.

Prvi turnir okupio je 76 ekipa djevojčica i dječaka (od 2012. do 2015. godišta) koji su u grad na 4 rijeke došli iz gotovo svih dijelova Hrvatske te iz Slovenije i BiH. Inače, zbog velikog broja sudionika igra se u 3 dvorane – ŠSD, dvorani „Mihajla Prezelja – Mitile“ na Dubovcu i dvorani Ekonomske škole.

Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac proglasio prvenstvo otvorenim. Pokrovitelji natjecanja su Karlovačka županija i Grad Karlovac pa su nazočili županica Martina Furdek Hajdin i karlovački gradonačelnik Damir Mandić te predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić.

U programu na otvorenju prvenstva nastupili su karlovački plesni klubovi st.ART i CasaBlanka. Predstavljeni su tekvondaš TKD Prana Oscar Kovačić (osvajač brončane medalje na juniorskom SP-u) i seniorska momčad rukometaša Karlovca, aktualni prvaci 1. HRL Jug.

Drugi turnir trebao bi se odigrati iduće nedjelje, 23. travnja, a očekuje se da će nastupit 115 ekipa malih rukometašica i rukometaša (od 2012. do 2015. godište).