RUKOMET

LIGA ZA OSTANAK: HRK Karlovcu je ovo možda i najvažnija sezona u povijesti kluba

Rukometaši Karlovca igrat će Ligu za ostanak kamo prenose 8 bodova. U 1. kolu, subotu od 17:00 sati, igraju u Karlovcu s riječkim Zametom koji prenosi 10 bodova.

  • Prije utakmice nikome ne priznajemo da je bolji od nas! U svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i u ovu sa Zametom – kratko je odgovorio na naš upit kakav rezultat možemo očekivati u subotu Miodrag Višnić, pomoćni trener seniorske momčadi Karlovca.

KARLOVAC U LIGI ZA OSTANAK

Nakon 14. kola Paket24 Premijer lige poznati su svi sudionici Lige za prvaka i Lige za ostanak. U Ligi za ostanak klubovi su prenijeli međusobne bodove iz osnovnog dijela sezone, kao i gol – razliku. I oni će igrati 10. kola. Naime, u Ligi za ostanak međusobno igraju klubovi koji nisu bili zajedno u grupi. Zato je osnovni dio sezone bio jako važan. Jer Trogir je s 13 bodova, kao najbolji u velikoj prednosti u odnosu na, recimo, Spačvu Vinkovci koja nastavak natjecanja čeka sa 7 bodova, ili drugoplasirani Bjelovar koji ima 11 bodova, a igrat će protiv Dubrovnika koji je bez bodova. Dvije najslabije ekipe Lige za ostanak ispadaju iz Paket24 Premijer lige. Klubovi koji će osvojiti 7. i 8. mjesto igraju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima 1. HRL Jug i Sjever.

Liga za ostanak bit će tako nikad zanimljivija. Složena je tablica po kojoj se u drugu fazu natjecanja prenose bodovi. Skupili su Trogirani 13 bodova. Čini se da Dubrovnik, koji je na nuli, jedini nema šanse za ostanak, da će mu se dogoditi ispadanje. Svi ostali su u igri za ostanak, a to ligu čini super interesantnom. Važno je reći da će osim što posljednja dva kluba ispadnu, 7. i 8. igrati sa drugoplasiranim iz Prvih liga za po jedno mjesto u eliti. Na tim pozicijama su sada Spačva i Rudar, a samo bod više imaju Umag i Karlovac.

Igračima trenerice Tatjane Rašić svaka utakmica biti će važna počevši od subotnje sa Zametom iz Rijeke. Za HRK Karlovac je ovo možda i najvažnija sezona u povijesti kluba koji je osnovan 1992. godine fuzijom Dubovca i Jugoturbine.


LIGA ZA OSTANAK: 2021./2022.
Trogir 13
Bjelovar 11
Zamet 10
Dubrava 10
Karlovac 8

Umag 8
Rudar 7
Spačva Vinkovci 7
Moslavina 6
Dubrovnik 0

Raspored 1. Kola: 19.02.2022.
Karlovac – Zamet (ŠSD, 17:00 sati)
Dubrava – Dubrovnik RKHM
Rudar – Bjelovar
Spačva Vinkovci – Trogir
Umag – Moslavina


U 2. kolu (26.2.) Karlovac odlazi u Bjelovar, 3. kolo (5.3.) dočekuju Trogir, u 4. kolu (12.3.) odlaze u Dubrovnik, 5. kolu (26.3.) u ŠSD igraju s Moslavinom, 6. kolo (2.4.) odlaze na Rijeku Zametu, 7. kolo (9.4.) u Karlovac im dolazi Bjelovar, 8. kolo (23.4.) u Trogiru se sastaju s istoimenom domaćinom momčadi za koje mnogi drže da su najozbiljniji kandidat za naslov u Ligi za ostanak, 9. kolo (30.4.) im dolazi Dubrovnik i posljednje 10. kolo (7.5.) odlaze Moslavini u Kutinu. Za nadati se je da će Karlovčani prije zadnjeg kola riješiti nastavak igranja u Paket24 Premijer ligi.

Ligu za prvaka čeka 10 kola u kojima će 6 klubova koji su to izborili igrati svatko sa svakim. A nakon toga, slijede doigravanje za prvaka u kojem se priznaju međusobno osvojeni bodovi u Ligi za prvaka. Treće i četvrtoplasirana ekipe Lige za prvaka igraju za nastup u EHF Europskoj ligi. Četvrto mjesto ne jamči nastup u tom europskom natjecanju već to zavisi od rezultata u hrvatskom rukometnom Kupu. Klubovi koji su bili 5. i 6. u Ligi za prvaka ne igraju dalje za poredak, već im se priznaju mjesta koja su osvojili.


LIGA ZA PRVAKA: SEZONA 2021./2022.
Varaždin 1930
Gorica
Sesvete
Nexe
Poreč
PPD Zagreb

Raspored 1. kola: 19.02.2022.
Gorica – Nexe
Poreč – Sesvete
PPD Zagreb – Varaždin 1930


Bilo je dosta skepse oko priče da se domaća elitna liga povećava prije godinu dana, te da će se s tim povećanjem sa 10 na 16 klubova smanjiti kvaliteta rukometa. No, vrijeme je pokazalo upravo suprotno, liga je definitivno zanimljivija i moglo bi se reći da ta činjenica djeluje jako dobro na rukomet u ovom trenutku.


RK ŠKOLA RUKOMETA KARLOVAC U CRIKVENICI

Igračice Škole rukometa Karlovac u 13. kolu kolo 2. Hrvatske rukometne lige Zapad igraju u Crikvenici s Murvicom. Karlovčanke su jedinu pobjedu u jesenskom dijelu sezone ostvarile protiv Crikveničanki što ne znači da tako mora biti i ovoga puta.

  • Za bodove nam je potrebna odgovorna igra u obrani i u napadu. Ako sve bude kako smo se dogvoorili možemo iz Crikvenice očekivati dobre vijesti – ističe trener Dražen Keča.

Karlovčanke za Crikvenicu odlaze u kompletnom sastavu što im daje određeni optimizam. Utakmica se igra u subotu od 17:00 sati.


Foto: R. Fajt/Kaportal