RUKOMET

KONAČNO SE OGLASILI RUKOMETAŠI: Golman Marko Prpić nosit će dres HRK Karlovca od nove natjecateljske sezone

Prpić je igrač MRK Sesveta, a u Karlovac dolazi na posudbu. Uprava HRK Karlovca je s Prpićem i MRK Sesvete potpisala jednogodišnji ugovor o posudbi igrača.

Marko Prpić nije skrivao zadovoljstvo već ističe kako se veseli početku priprema i utakmicama s novom ekipom.

  • U Karlovcu ću nastaviti svoj rukometni put i siguran sam da sam donio ispravnu odluku – rekao je Marko Prpić prilikom potpisivanja ugovora s HRK Karlovcem.

Agilni predsjednik kluba Stipe Smojver nije želio komentirati novo igračko pojačanje, iako nije skrivao zadovoljstvo, već nam je samo potvrdio da rade u tišini i dugoročno te da ćemo uskoro na vrijeme dobiti sve potrebne informacije.

Marko Prpić je 2004. godište. Rukomet je počeo trenirati prije 7 godina u Maksimir Pasteli. Ubrzo je počeo nastupati za mladu reprezentaciju Hrvatske, ali i za seniore Maksimir Pastele. Potom odlazi u MRK Sesvete, a od ove sezone okušat će se i kao član HRK Karlovca. Bio je vratar brončane U19 rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

  • Mlad, perspektivan i talentiran vratar kojeg znamo još iz mlađih dana dok je nastupao za Maksimir Pastelu. Vjerujemo da će se dobro uklopiti u našu momčad. Sada imamo na raspolaganju tri golmana koji se predispozicijama i stilom branjenja razlikuju, što je jedna od prednosti – kazala je trenerica Tatjana Rašić te dodala da će se Prpić momčadi pridružiti na pripremama koje počinju 1. kolovoza.

Nadamo se kako je prva momčad karlovačkog premijerligaša ovime riješila jednu od najslabijih točki momčadi u proteklom prvenstvu.

Premijer lige starta 7. rujna, a Karlovac u 1. kolu gostuje kod Varaždina 1930, a tjedan dana kasnije će u prvom domaćem susretu ugostiti Goricu.