ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

Uređuju se prostorije AK Karlovac na Foginovom, vrijednost radova je oko 130 tisuća eura

„Iduće godine obilježit ćemo sto godina Atletskog kluba Karlovac i bolji rođendanski poklon nismo mogli niti zamisliti“, kazao je atletski trener Saša Belčić.

Grad Karlovac je sklopio ugovor s tvrtkom Kolos iz Duge Rese na uređenju prostorija Atletskog kluba Karlovac na starom atletskom stadionu na Foginovom kupalištu u iznosu 120.942,52 eura s PDV-om. Radovi bi trebali biti završeni u listopadu. Radi se o sanaciji temelja objekta i sanaciji atletske staze, izolaciji ravnog krova na objektu, uključeni su fasaderski, građevinski, stolarski, kemičarski, soboslikarski instalacijski radovi i klimatizacija. Trenutno su tijeku radovi na interijeru.

  • Ulaganje u sportsku infrastrukturu je ulaganje u sport i mi ga gledamo kao našu obvezu. U ovom slučaju konkretno ulaganje u atletiku koja pokazuju da radom i entuzijazmom postižu zapažene uspjehe. Znamo koliko im je ovaj objekt nužan i potreban za njihove aktivnosti te vjerujem da će im ovo olakšati rad. To smo bili dužni obnoviti atletičarima, zahvaljujem im se na strpljenju i drago mi je da je za njihovu stotu obljetnicu. Objekt treba ostati u upravljanju AK Karlovac i na korištenju oba karlovačka atletska kluba – naglasio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Ravnateljica Sportskih objekata Karlovac Renata Kučan pozvala je sportaše i rekreativce da što više koriste njihove objekte za rekreaciju pa tako i atletsku stazu na Foginovom, a trener AK Saša Belčić zahvalio je na pomoći karlovačkoj atletici.

  • Zahvaljujem se na uređenju ovog objekta koji je povijest karlovačke atletike. Tijekom godina koristili su ga mnogi atletičari i atletičarke, naši rekorderi i olimpijci poput Jelica Pavličić i Kreše Račića. Iduće godine obilježit ćemo sto godina kluba i bolji rođendanski poklon nismo mogli niti zamisliti – kazao je trener Saša Belčić, uz veslačkog trenera Korane Zlatka Katušina najdugovječniji profesionalni trener KŠZ-a.

Atletičari Karlovca sudjelovali su na međunarodnom atletskom mitingu HAAK Mladost 2024 u Zagrebu gdje su ostvarili niz zapaženih rezultata.

U kvalifikacijama na 100 metara za seniore Lovro Grijak bio je sedmi (11,35), a Andrej Belčić dvanaesti (11,52). U finalu je Grijak bio je 6. s osobnim rekordom (11,15). Na 100 metara s preponama za seniorke Lea Novković bila je šesta (14,67). Nika Jagodić bila je treća na 1500 metara za seniorke (5:07,83). Senior Andrej Belčić zauzeo je 3. mjesto na 400 metara (49,46). Matko Belčić bio je u konkurenciji seniora četvrti na 3000 metara sa zaprekama (9:18,34). Na 60 metara za kadetkinje Paula Bajt bila je treća (8,25), a Ines Bičak četvrta (8,34). Bičak je bila treća u utrci na 300 metara za kadetkinje (43,73). U utrci na 100 metara za kadetkinje Paula Bajt bila je prva (13,20). Na 600 metara za kadetkinje Petra Fanjek bila je treća s osobnim rekordom (1:40,38). Seniorka Hela Rakamarić bila je sedma na 800 metara (2:24,19). Na 800 metara za seniore A. Belčić bio je peti (1:53,99). U utrci na 2000 metara sa zaprekama seniorka Nika Jagodić bila je druga s osobnim rekordom (7:53,83), a Grijak bio je četrnaesti na 200 metara za seniore s novim osobnim rekordom (23,42).