RUKOMET

Kandidati za naslov provukli se i teškom mukom savladali Mornara u Crikvenici, posljednju momčad na ljestvici

Teže od očekivanoga karlovački rukometaši pobijedili su u Crikvenici 28:26 (16:15) RK Mornar Dramalj-Crikvenica, posljednju momčad na ljestvici 1. Hrvatske rukometne lige Jug. No kako god bilo uknjižena su dva značajna prvenstvena boda.

Najefikasniji strijelac za momčad trenerice Tanje Rašić bio je Dominik Smojver s 9 postignutih golova od kojih 2 iz sedam metara te Ivan Rukavina sa 6 i Domagoj Smojver sa 5 postignutih golova.

HRK Karlovac je nastupio u sljedećem sastavu: Radočaj, Horvat 1, Domagoj Smojver 5, Begić 2, Frketić, Makarun, Baršić 1, Bačić 2 (1), Hrvojević 1, Mrljak 1, Magdić, Rukavina 6, Domjančić, Dominik Smojver 9 (2), Glumac. Trenerica: Tatjana Rašić.

Do zadnjih 15 minuta prvog dijela Karlovac je imao sigurno prednost od dva do tri golova razlike ali je pred kraj domaćin pritisnuo pa se na odmor otišlo s golom prednosti za goste. Do 48. minute Karlovac ima minimalnu prednost, a devet minuta prije kraja gosti vode 25:24. Preostalo vrijeme do 60. minute igra se gol za gol i na pomolu je bilo iznenađenje kola gdje je autsajder mogao dobiti kandidata za prvo mjesto. Na sreću, ili spretnost karlovačkih igrača, Hrvojević, Rukavina i Smojver zgodicima u pravom trenutku spašavaju obraz svojoj momčadi i Karlovac odnosi bodove iz Crikvenice za koje je bivši karlovački rukometaš Tomislav Huljina postigao samo 3 gola.

I dalje u utrci za naslov ostaju Trogir i Karlovac. U sljedećem 17. kolu Karlovac na Rakovcu dočekuje RK Metković Mehaniku.

Foto: R. Fajt/Kaportal