ODBOJKA

Dugo će još odbojkašice Karlovca i trener Goran Zec pamtiti subotnju večer u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu!

Karlovčanke su pobjedom od 3:0 nad ekipom Don Bosco tri kola prije kraja prvenstva osigurale plasman u Superligu. Pobjedu su ostvarile igračice: Šalković, Malnar, Luketić, Kolaković, Maradin, Banjavčić, Dujmović, Pavlaković, Grubešić, Vrbanić, Badanjak, Belobaba, Svilar i Barić. Trener Goran Zec.

Odbojkašice Karlovca i njihov sjajni trener Goran Zec dugo će još pamtiti 20. ožujka 2021. i subotnju večer u Školskoj sportskoj dvorani u Karlovcu kada su glatkom pobjedom od 3:0 (25:19 25:11 25:15) nad zagrebačkom ekipom Don Bosco, u 19. kolu 1. Hrvatske odbojkaške lige, a tri kola prije službenog završetka natjecanja, osigurale plasman u hrvatsku žensku odbojkašku Superligu.

Karlovčanke su odigrale odličnu utakmicu tako da gošće nisu imale ni najmanje šanse ugroziti pobjedu domaćih odbojkašica. Ovom pobjedom su zadržale nedostižnu prednost pred ekipom Veli Vrh koja je uoči ovog kola ostala jedini konkurent za plasman u viši rang. Sezona još nije gotova osim da u preostale tri utakmice uživaju u svakom poenu. Pokušati će i do prvog mjesta za koje vode izjednačenu borbu s drugom ekipom zagrebačke Mladosti koja ne može u Superligu jer se tamo već nalazi njihova prva ekipa. OK Karlovac i dalje čvrsto drži drugu poziciju na ljestvici s 45 bodova koliko ima i vodeća Mladost II uz utakmicu manje.

U idućem kolu odlaze u Osijek gdje ih dočekuje druga ekipa Osijeka. Nakon Osijeka u Zagrebu derbi protiv Mladosti II, te na kraju 17. travnja u Karlovcu proslava ulaska u Superligu protiv Umaga.

Ništa u životu nije lako postići, naročito ne u sportu, pa tako niti osigurati plasman koji vodi u viši rang natjecanja. Pogotovo gdje nisi jedini kandidat, već je bilo više onih koji su isto željeli. No, ovaj uspjeh karlovačkih odbojkašica nikoga ne bi smio iznenaditi jer su se za to pripremale dugo, a tijekom ovog prvenstva igrale su na sigurno, odgovorno i kvalitetno … „Šlag na tortu“ je i odlično vođena ekipa pod stručnim nadzorom svoga trenera. Zato jeste ovaj njihov uspjeh zaslužan, a neki tvrde i povijesni. Ulazak u prvi razred, među najbolje ženske odbojkaške ekipe Hrvatske, velik je uspjeh, ali i obveza već sada se početi pripremati za Superligu kako im se ne bi dogodilo da „plešu samo jedno ljeto“. Slavlja će sigurno biti, treba proslaviti, ali isto tako treba znati kad “stati na loptu” jer tek sada počinje ona prava borba za karlovačku žensku odbojku.

Foto: R Fajt/Kaportal