MINI RUKOMET RUKOMET

KAMP RUKOMETNE ŠKOLE: U Selcu svoji na svome gdje opet rade punim kapacitetom

Jedan od najstarijih sportskih kampova koji se ove godine dva tjedna održava u Hostelu Karlovac u Selcu je Kamp Škole rukometa Karlovac čiji je idejni začetnik i pokretač Miloš Đanković-Đani.

Najmlađi karlovački rukometaši i rukometašice su i prošle godine bili u Selcu. Jedni su od rijetkih koje u rukometnoj aktivnosti nije zaustavili pandemija koronavirusa. Čuvali su se i pazili pa je sva prošlo u redu, bez posljedica.

Prva grupa polaznika Škole je napustila Selce pa je trenutno u Selcu aktivna druga grupa polaznika. Kroz odlično organizirani program aktivnosti proći će nešto manje od stotinjak djece o kojima se brinu čak desetorica provjerenih trenera i medicinsko osoblje.

– Kao i svake godine i ove sezone održavamo naš tradicionalni kamp. Vrijeme i uvjeti nam idu na ruku. Obzirom na okolnosti svi smo jedva dočekali da ponovno možemo raditi punim kapacitetom i dinamikom. Djeci su svakako nedostajali ovakvi treninzi. Vidljiva je njihova volja za treniranjem, zajedništvom i ovakvim vidom okupljanja. Često ističem koliko su važni ovakvi kampovi, ne samo zbog treninga već i razvijanja socijalne osjetljivosti, a ove godine se to naglašeno vidi. Što se tiče Selca mi smo tu svoji na svome i uistinu uživamo u svemu – rekao je Miloš Đanković.

Đankovićeva misija uspješno je tako pretvorena u sportsku stvarnost. U “inkubatoru“ Škole odgojene su generacije mladih rukometaša i rukometašica. Gotovo je nezamislivo gdje bi danas bio karlovački seniorski rukomet da nije bilo Škole rukometa.

Foto: RKŠR Karlovac