RUKOMET

Juniorska rukometna reprezentacija priprema se za EP u Portugalu, dva dana trenirat će i u Karlovcu

Okupili su se u Zagrebu 10. lipnja i odmah nakon toga produžili do Delnica gdje će boraviti do 19. lipnja. U dvorani FIK na Borlinu održati će dva treninga, u petak 17. lipnja (17.30-19.00 sati) i subotu 18 lipnja (10.00-11.00 sati).

Hrvatska je do sada 12 puta sudjelovala na europskim juniorskim prvenstvima i osvojila samo jednu medalju. Bilo je to srebro u Turskoj 2012. godine. Kao što je poznato, Hrvatska je prilikom ždrijeba dobila vrlo jaku skupinu s Francuskom, Crnom Gorom i Švedskom. Upravo tim redoslijedom i igrat će susrete prvog kruga u Portu. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine nastavljaju natjecanje u tzv. Glavnoj skupini, odnosno borbu za medalje, a ostale će razigravati za poredak.

Izbornik hrvatske muške juniorske reprezentacije Igor Vori objavio je popis igrača i pozvao ih na početak priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 7. do 17. srpnja 2022. godine održati u Portugalu. Na tom popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest onih koji su na listi pričuva i mogu biti pozvani naknadno ukaže li se potreba.

Među pozvanima nema niti jednog mladog igrača Karlovca što nam daje odgovor o trenerskoj kvaliteti u karlovačkom rukometu, prvenstveno u Školi rukometa te HRK Karlovac čija je prva i druga momčad glavni korisnik igračkog kadra karlovačke škole rukometa. Iz Karlovca su nekad u juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji imali igrače i sportske dužnosnike kao što su Zdravko Štedul, Ivan Pavlaković, Stipe Smojver, Ferdinand Kovačić i Luka Nikolić. Danas više nitko nije pozivan.


RK Škola rukometa Karlovac organizator je 20. Otvorenog međunarodnog prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu. Prije tjedan dana odigran je prvi turnir, a ove nedjelje, 19. lipnja, u tri karlovačke sportske dvorane održat će se drugi turnir ovog prvenstva.


Kao što je poznato, Hrvatska je prilikom ždrijeba dobila vrlo jaku skupinu s Francuskom, Crnom Gorom i Švedskom. Upravo tim redoslijedom i igrat će susrete prvog kruga u Portu. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine nastavljaju natjecanje u tzv. Glavnoj skupini, odnosno borbu za medalje, a ostale će razigravati za poredak.

POPIS JUNIORSKE REPREZENTACIJE:
Matej Mandić – RK PPD ZAGREB
Dominik Kuzmanović – RK NEXE
Tino Viskić – RK ZAMET
Ivan Barbić – RK DUBRAVA
Grgo Luketin – RK BM 07
Marin Božićević – RK SPAČVA VINKOVCI
Marko Pikec – RK ZAMET
Matej Komljenović – RK DUBRAVA
Adam Šalić – RK DUBRAVA
Zlatko Raužan – MRK SESVETE
Patrik Hršak – MRK SESVETE
David Štrković – MRK SESVETE
Noa Zubac – LOMZA VIVE KIELCE
Mislav Obradović – RK DUBRAVA
Nedjeljko Jurković – RKHM DUBROVNIK
Jan Kovačec – RK MARIBOR BANIK
Jakov Dujić – RK BM 07
Matej Svržnjak – HRK GORICA
David Jurišić – ASV – HAMM WESTFALEN
Filip Odak – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva):
Mislav Turčić – HRK GORICA
Mario Zakić – RK SISAK
Rudolf Bobaš – UHK KREMS
Tin Šestak – GRK VARAŽDIN 1930
Petar Lulić – RK BJELOVAR
Matija Car – RK MORNAR CRIKVENICA

STRUČNO VODSTVO:
Igor Vori, IZBORNIK
Denis Špoljarić, TRENER
Valter Matošević, TRENER GOLMANA
Branimir Šola, KONDICIJSKI TRENER
Karlo Šporer, FIZIOTERAPEUT
Zdravko Mirilović, TEHNIKO

Izvor: HRS