RUKOMET

IVAN ŠNAJDER IGRAČ 1. BUNDESLIGE: ‘Trener i rukovodstvo kluba zadovoljno je mojim igrama a ja sam, pak, ponosan zbog ulaska u najviši rang njemačkog rukometa

Hrvati u ThSV-Eisenac – Tokić, Miljak i Šnajder

Završena je sezona u najjačoj ligi svijeta – njemačkoj Bundesligi. Novi članovi 1. Bundeslige jesu Balingen s Vistoropom i Grahovcem te Eicenach čiji klub nose tri Hrvata Ivan Šnajder, bivši igrač HRK Karlovca, Ante Tokić i Duje Miljak.

Jedan od trojice Hrvata u novom bundesligašu je i Karlovčanin Ivan Šnajder koji je prije četiri godine zamijenio dres HRK Karlovca za ThSV-Eisenach. Danas u tom novom njemačkom prvoligašu je bitan igrač koji igra na poziciji lijevog krila i ima minutažu od svih 60 minuta utakmice.

  • Ne, nisam požalio što sam otišao iz Karlovca. Mislim da sam to učinio u pravom trenutku. Da sam ostao? Hm, hm .. teško pitanje. Mislim da se više ne bih bavio rukometom. – odlučan je Ivan Šnajder koji još godinu dana ima ugovor sa svojim klubom.

ThSV Eisenach sportski brand je svoje regije te se s još 87.000 sportskih klubova u Njemačkoj zalaže za toleranciju i potiče socijalni i društveni angažman.

  • Trener i rukovodstvo kluba zadovoljno je mojim igrama a ja sam, pak, ponosan zbog ulaska našeg tima u 1. Bundesligu. Ovaj uspjeh je nagrada za naporan rad cijele naše ekipe i svih onih koji djeluju u pozadini. Prije svega zahvalan sam za podršku navijača koji su tijekom cijeloga prvenstva bili naš igrač više. Iz kluba su otišli Tokić i Miljak a ja se nadam da ću ostati i produžiti ugovor. – dodaje.

U ovom kratkom razgovoru s Ivanom Šnajderom koji je došao na petotjedni odmor u rodni grad, nezaobilazno pitanje bilo je HRK Karlovac?

  • Pratio sam rezultate svog bivšeg kluba. Znam da je velika razlika u kvaliteti između Prve i Premijer lige i gotovo sam bio siguran da će proći prvoligašku sezonu bez poraza. Imali su samo jedan poraz. Bilo bi dobro kad bi se mogli igrački pojačati za Premijer ligu, ali i postojeći igrači kadar nije loš. Neće biti lako zadržati status premijerligaša ali, želim im uspjeh i nadam da će uspjeti u svom cilju.

Vraćaš se u Hrvatsku?

  • Zasad još ne, ali jednog dana svakako da. – zaključio je Ivan Šnajder.

Po 23. puta prvak Njemačke je Kiel, u Ligu prvaka uz njega ići će Magdenburg, dok su nastup u Europi osigurali još Flensburg, RN Loewen za koji igra Jaganjac, Fuchse Berlin s Kopljarom i Hannover za koji nastupa Brozović.

Najbolji strijelac sezone u Bundesligi je Kasper Mortensen, Danac na krilu Hamburga koji je postigao 234 gola. Kielov Niklas Landin je s 342 obrane najbolji vratar lige, dok je prvi asistent Marian Michalczik iz Hannovera sa 168 asistencija.

Iz lige su ispali Minden sa Šebetićem i Hamm.