RUKOMET

HITNA ODLUKA: Hrvatski rukometni savez izabrao novog izbornika reprezentacije!

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku izbornika Line Červara.

Istodobno, Upravni odbor je od Koordinatora za muški rukomet, Line Červara, dobio prijedlog tri kandidata za novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. To su Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Hrvoje Horvat, izbornik je muške seniorske reprezentacije:
– Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku.

Tko je Hrvoje Horvat?

Novi hrvatski izbornik je rođen 1977. godine u Bjelovaru. Sin je jednog od ponajboljih igrača Hrvatske svih vremena također Hrvoja Horvata. Starijeg zovu Stari Cveba, a mlađeg Mali Cveba.

Kao igrač srednji vanjski u Bjelovaru, Medveščaku, Zagrebu, Švicarskoj i Njemačkoj, a kasnije trener.

Nakon završenog FFK u Zagrebu bacio se u trenerske vode, ima master coach bez kojeg se danas u svijetu rukometa ne nastupa na velikoj sceni, vodio mlade hrvatske selekcije, bio od 2012. trener Dubrave s kojom je 2014. ušao u finale Kupa. Od 2017. godine je na klupi našičkog Nexa, a od 2018. asistent Line Červara na klupi Hrvatske.

Izvor: SN Foto: HRS