BORILAČKI TAEKWONDO

PREDSTAVLJAMO LAUREATE KA-SPORTA: Nagrađeni sportski djelatnik godine Luka Vlašić je „katica za sve“ u Taekwondo klubu Prana


„Osobna mi je želja, a smatram i da je to i svim ostalima u klubu, da započnemo neki oblik interne klupske lige za naše najmlađe članove koja bi se nakon nekog vremena realizirala u turnir kluba“, kaže Luka.

– Prvo se želim zahvaliti KŠZ-u na ovoj nagradi, a ujedno i Upravi TKD Prana na nominaciji. Smatram da svi mi koji smo na bilo koji način integrirani u sport od trenera, predsjednika, volontera, sportskih novinara i ostalih koji imaju veze sa sportom, spadamo u domenu sportskih djelatnika – zahvaljuje Luka Vlašić, član Taekwondo kluba Prana i novo lice među nagrađenim sportskim djelatnicima godine.

KŠZ te nagradio priznanjem za sportskog djelatnika, a u stvari ti si taekwondo trener?
– Moje radno mjesto je službeno taekwondo trener, no uz taj posao obavljam još mnoge druge stvari vezane uz funkcioniranje i rad u klubu. Trudim se idejama, savjetima i naravno radom realizirati sve što je potrebno za napredak kluba, ujedno i taekwondoa kao sporta – naglašava Luka Vlašić i dodaje:
– Tu je uključena i suradnja s drugim udrugama i taekwondo klubovima, rad s djecom sa poteškoćama u razvoju, pomoć u organizaciji našega taekwondo kampa u Selcu, administrativni i logistički poslovi. Još je niz ostalih poslova koji su mi radne obveze. Zato, svaka pozitivna potvrda moga osobnoga rada, ma kako god se on zvao, trener-sportski djelatnik, veliki mi poticaj u radu.

TKD Karlovac-TKD Banija Pandas-TKD Prana. Prošao si sva tri kluba koje su prednosti i mane?
– Iskreno ne bih sada ulazio u analize prednosti i mana. U svakom slučaju dobro pitanje i prilika da objasnim svoj put kroz sve te tri sportske sredine. U TKD Karlovac započeo sam s ovim sportom. Kroz dugi niz godina kao natjecatelja sam stekao određeno borbeno iskustvo koje sam kasnije kroz treninge i natjecanja i u sastavu reprezentacije Hrvatske nadograđivao i usavršavao, a kroz ostvarene rezultate i medalje potvrđivao. U TKD Banija Pandas sam se našao u jednoj drugoj ulozi, ulozi trenera, te sam tu na neki način učio i nadograđivao trenerski aspekt bavljenja taekwondoom. Sada u TKD Prani imam u potpunosti otvorene ruke u vezi treninga, ali i određene slobode u funkcioniranju i radu samoga kluba u cjelini. Mogu još nadodati da trenutno radim u jednoj izuzetno pozitivnoj i veseloj radnoj okolini sačinjenoj od mladih i ambicioznih trenera kojima je na prvome mjestu dobrobit svakoga pojedinca u klubu, a na taj način i kompletne cjeline.

Je li Prana u boljoj poziciji nego ranije otkako ima vlastiti prostor?
– Novi prostor u vojarni Luščić je jedna od velikih pozitivnih stvari za funkcioniranje kluba. Kompletno novouređene dvije dvorane i popratni prostori omogućuju nam izuzetno kvalitetan rad na jednom mjestu. Velika je to stvar. Kada se prisjetim kako smo s ovako velikim brojem grupa i članova kombinirali između male dvorane u Senjskoj ulici te školskih dvorana u Grabriku i Ekonomskoj školi, stvarno sam sretan i zahvalan što se ova priča s vojarnom izuzetno kvalitetno realizirala.

Bolji uvjeti bi trebali značiti i bolji rezultati u budućnosti?
– Svakako. Ovaj prostor nam je sada jedan vjetar u leđa i na nama je samima da iskoristimo njegov maksimalni potencijal. Nadamo se da će ova sportska godina biti kud i kamo bolja od prošle u smislu provođenja aktivnosti u našem prostoru. Osobna mi je želja, a smatram i da je to i svim ostalima u klubu, da ove godine odradimo što više prijateljskih susreta s klubovima iz cijele Hrvatske, možda i s klubovima iz inozemstva. Da započnemo neki oblik interne klupske lige za naše najmlađe članove koja bi se nakon nekog vremena realizirala u turnir kluba. U konačnici samo nas naše vlastite ideje mogu ograničiti u radu jer nam nova dvorana omogućava nebrojeno mnogo mogućnosti. Sa što kvalitetnijim radom unutar kluba ujedno ćemo tako i aktivno raditi na promociji taekwondoa kao sporta u gradi i županiji.

Što bi želio, u cjelini, kada je riječ o karlovačkom taekwondou?
– Moje osobne želje u taekwondo priči grada Karlovca nisu toliko bitne. Bitna je budućnost ovoga sporta u Karlovcu gdje ima tradiciju dugu 50 i nešto godina. Na nama trenerima je obaveza odgajati sjajne sportaše, ali prije svega i sjajne mlade ljude koji će zavoljeti ovaj sport, nastavi naš rad i održati tradiciju bavljenja taekwondoom još jako dugo nakon što moje vrijeme prođe – kaže Luka Vlašić, sportski djelatnik i taekwondo trener. Zasad „katica za sve“ u Taekwondo klubu Prana.