RUKOMET

Hrvatski rukometaši srušili Nijemce usred Hannovera

Hrvatska muška rukometna reprezentacija praktički je osigurala plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza nakon što je u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Hannoveru ostvarila i drugu pobjedu svladavši domaćina Njemačku sa 33-30 (16-10).


NJEMAČKA – HRVATSKA 30-33 (10-16)

NJEMAČKA: Wolff, Spaeth; Dahmke 3, Golla 2, Heymann 3, Kastening 1, Knorr 1, Kohlbacher 5, Koester 1, Lichtlein, Mertens, Michalczik 1, Semper, Steinert 1, Uscins 8, Zerbe 4

HRVATSKA: Kuzmanović, M. Mandić; Cindrić 2, Duvnjak 5, Glavaš, Gojun, Jelinić 4, Karačić, Klarica 2, Martinović 8, Mihić, Načinović 2, Srna 2, Šipić 3, Šoštarić 5, Vistorop


Hrvatska nakon dva kola ima maksimalna četiri boda, dok je Njemačka ostala na dva, a Austrija i Alžir su uoči svog međusobnog dvoboja bez bodova. Kako će plasman na Igre izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, Hrvatska može ispasti još samo po gotovo nevjerojatnom scenariju, odnosno u slučaju da Alžir i Njemačka svladaju Austriju, a onda i Alžir pobijedi Hrvatsku u nedjelju i to s najmanje osam golova razlike. No, ako Alžir kasnije u subotu ne pobijedi Austriju, Hrvatska će već tada i teoretski osigurati OI.

Hrvatski rukometaši bi u Parizu trebali šesti put nastupiti na OI, do sada su osvojili dva zlata (1996, 2004) i jednu broncu (2012), jednom su bili četvrti, a jednom peti.

Foto: Jozo Čabraja / Kolektiff Images