RUKOMET

Hrvatska izgubila od Francuske u kaotičnoj utakmici na otvorenju Eura

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 22:27 od Francuske u prvoj utakmici Europskog rukometnog prvenstva. Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske. Nažalost, susret je obilježio sukob u drugom dijelu, u kojem je na terenu nastao pravi kaos i nakon kojeg je Hrvatska ostala s tri igrača na terenu. Mandića čeka kazna zbog plavog kartona.

Hrvatska je i bez Duvnjaka, Cindrića i Marića pružila dobar otpor favoriziranoj Francuskoj iako je loše započela dvoboj.

PROMAŠILI SMO PREVIŠE ZICERA

Prvenstveno zbog loše igre u napadu Hrvatska je u 19. minuti zaostajala 4:9, no sa sedam pogodaka u posljednjih 11 minuta prvog poluvremena zaostatak je do odmora smanjen na 11:13. Hrvatska je stvorila puno prilika za kontranapade, imali smo dosta čistih situacija u prvom dijelu, ali premalo smo ih iskoristili da bismo ozbiljnije ugrozili Francuze. Niti u nastavku izabranici Hrvoja Horvata nisu se uspjeli približiti na manje od dva gola zaostatka, a možda i ključni trenuci dogodili su se u 48. minuti kada je Hrvatska u samo 12 sekundi “zaradila” tri isključenja. Zbog prekršaja je prvo isključen Srna, potom je zbog prigovora dvije minute kazne dobila i hrvatska klupa, a onda je grub prekršaj na Karabatiću napravio Mandić zbog kojeg je kažnjen crvenim kartonom. Francuska je brojčanu nadmoć materijalizirala s dva gola s kojima je pobjegla na 23:19 i do kraja mirno kontrolirala utakmicu.

Hrvatska će u 2. kolu u subotu od 20.30 sati igrati protiv Srbije koja je u svom prvom nastupu svladala Ukrajinu sa 31:23.

Izvor: RTL.hr