RUKOMET

HRK KARLOVAC: Tatjana Rašić nakon Kutine podnijela ostavku koju uprava nije prihvatila, ostavka nije bila neopoziva!

Na konferenciji za novinare koja je održana na drugom katu na adresi Rakovac 1, u prostorijama Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac, a poradi subotnje utakmice (20 sati) koju karlovački rukometaši u Školskoj sportskoj dvorani, u 7. kolu Paket24 Premijer lige, igraju s Rukometnim klubom Zagreb.

Podsjetimo da je HRK Karlovac nakon zadnjeg poraza u Kutini na pretposljednjem sedmom mjestu Lige A s tri boda, bod više od posljednjeg (osmog) RK Osijeka, a bod manje od Gorice koja je šesta.

Trenerica HRK Karlovac Tatjana Rašić kazala je, između ostaloga, kako im je ovo najlakša utakmica koju će odigrati bez pritiska jer se u ovom susretu ne može do bodova, navode izvjestitelji s konferencije. Dodajmo kako se zasigurno ne može očekivati povoljan rezultat protiv „nepobjedive“ momčadi koja je od osamostaljenja Hrvatske prvak i pobjednik kupa. Karlovčanima i da zaigra novi hrvatski seniorski reprezentativac, bundesligaš Ivan Šnajder, ne bi pobijedili momčad Zagreba. Mogu se samo nadati da će rezultat biti koliko-toliko podnošljiv i da neće imati rezultatsku blamažu.

Nadalje, Tanja Rašić je objavila da je u subotu nakon utakmice s Moslavinom podnijela ostavku koju Uprava kluba nije prihvatila. No, ostavka nije bila neopoziva. Što bi se dogodilo i da je prihvaćena? Tko bi preuzeo momčad? Junaci se prepoznaju po tome što se ne povlače kad je najteže. Da je se htjelo smijeniti moglo se to napraviti prije početka priprema kada bi takvo što još nešto značilo i imalo smisla, a sad je kasno. Dakle, nije kriva Tanja, svu odgovornost treba snositi uprava. Zato svima dionicima u klubu treba biti jasno da je sad najvažnije kako bi se pobijedili izravni konkurenti za ispadanje, a ne da bilježe katastrofalne poraze od konkurenta (Moslavine i Varaždina). To nikako nije dobro, pa i za motiv igrača.

Pomalo čudi treneričina izjava da im je utakmica s prvakom važna za razvitak momčadi?! Što su to do sada radili?!