RUKOMET

Želje su jedno a stvarnost nešto sasvim drugo! Financijski plan HRK Karlovca za iduću godinu „težak“ je 250-300 tisuća eura

Redovna Godišnja skupština Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac koja je održana u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, prihvatila je Financijski plan i Plan rada kluba za 2023. godinu.

Financijski plan HRK Karlovca za iduću godinu „težak“ je 250-300 tisuća eura ili cca 2.250 tisuća kuna i on je gotovo dvostruko veći od ovogodišnjeg koji je iznosio nešto više od 1.100 tisuća kuna. Za nadati se je da vodstvo kluba ima saznanja kako doći do željenog iznosa. Želje su jedno i one su svakako legitimne, a stvarnost je nešto sasvim drugo…

Neosporno je da se klub ne može i ne smije osloniti samo na sredstva iz proračuna KŠZ, koja će im za 2023. godinu biti manja jer su ispali u niži rang, već moraju tražiti sponzora koji će nadomjestiti ionako skroman budžet za iduću godinu, pogotovo ako se uspiju vratiti u Premijer ligu.

Nije nikakva novost da je cilj seniorske momčadi povratak u Premijer ligu, što nije neizvedivo s obzirom da su prvu dionicu prvenstva okončali na prvoj poziciji te što, objektivno, nemaju (pre)jakog konkurenta za osvajanje konačnog naslova. Drugi „par opanaka“ i najvažnije pitanje je a na koje još nemaju odgovor, što ako se momčad i vrati u Premijer ligu kako i na koji način misle osigurati veća sredstva i jači igrački kadar kako ne bi u društvu najboljih hrvatskih rukometnih klubova „plesali jedno ljeto“.

Foto: R. Fajt/Kaportal