RUKOMET

EHF: Rusija se na SP-u neće zvati Rusija niti će igrati pod državnom zastavom

Umjesto državne zastave, vijorit će se zastava sa logom Rukometnog saveza Rusije, koja inače sadrži iste boje kao i ruska zastava. Još nije poznato kakva će se himna svirati prije susreta, vjerojatno himna Međunarodne rukometne federacije.

Ruska rukometna reprezentacija nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Egiptu pod imenom “ekipa Ruske rukometne federacije” (RHF), a neće smjeti koristiti niti jedan državni simbol, objavila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Sportski arbitražni sud (CAS) je prošlog tjedna smanjio Rusiji zabranu nastupa na velikim natjecanjima sa četiri na dvije godine, no kazna traje do 16. prosinca 2022. godine. Stoga je ruskim rukometašima zabranjen nastup na SP-u pod ruskom zastavom i grbom.

Umjesto državne zastave, vijorit će se zastava sa logom Rukometnog saveza Rusije, koja inače sadrži iste boje kao i ruska zastava. Još nije poznato kakva će se himna svirati prije susreta, vjerojatno himna

Međunarodne rukometne federacije. “Međunarodna rukometna federacija (IHF) usko surađuje s Međunarodnim olimpijskim odborom (IOC) i Ruskim olimpijskim odborom kako bi osigurala ispunjavanje svih zahtjeva u vezi s odlukom CAS-a,” objavio je IHF.

RHF će igrati u skupini H s Bjelorusijom, Slovenijom i Južnom Korejom.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, na kojem nastupa i hrvatska vrsta, održat će se od 13. do 31. siječnja 2021. godine.

Izvor: HINA Foto: Večernji list