NOGOMET PRENESENO

DO LIPNJA 2022.: Pao je veliki dogovor, Luka Modrić nastavlja s Realom

„Luka Modrić dogovorio je s Realom produženje ugovora“, donosi veliku vijest u nedjelju na svojoj naslovnici ugledna Marca. Uz naslov ‘Luka, ovo si zaradio’.

Modrića je ugovor s Realom vezao do ljeta 2021. godine, a španjolski dnevnik tvrdi da je Realov senator dogovorio produženje za još jednu godinu – do lipnja 2022. godine. Tada će hrvatski kapetan imati 37. godina.

“Kada Modriću novi ugovor istekne u ljeto 2022. godine, hrvatski veznjak zaokružit će puno desetljeće u Realovu dresu. Na Santiago Bernabeu stigao je iz Tottenhama 2012. godine, i u osam i pol godina osvojio četiri naslova prvaka Europe i dva naslova prvaka Španjolske, između brojnih drugih trofeja i indivudualnih priznanja kao što je osvajanje Zlatne lopte 2018.”, piše ugledni španjolski dnevnik Marca uz dodatak:

“Modrićevi nastupi posljednjih mjeseci, zrelost vođenja momčadi na terenu i njegovo iskustvo, uvjerili su klub da ga zadrži. U zadnjih nekoliko tjedana, Hrvat je nudio majstorske nastupe, jedan za drugim u veznom redu Los Blancosa i potvrdio koliko vrijedi Zinedineu Zidaneu”.

Marca dodaje kako je Modrić već prije pristao na smanjenje plaće da bi ostao u Realu, tako da novi ugovor neće biti izdašan kao ovaj dosadašnji. Međutim, Madrid je očito Modrićev dom, a to se ponekad ne može kupiti.

“Posljednjih mjeseci, Hrvat je primio brojne ponude s raznih adresa, uključujući bogate ponude iz Katara, ali i iz američkog MLS-a, Međutim, Modrićeva namjera uvijek je bila jasna – ostati u Realu. On je trenutno najstariji igrač u prvoj momčadi, ali njegovi nastupi su među najboljima. Uz to, njegov je cilj igrati vrhunski nogomet kako bi bio u formi za velika međunarodna natjecanja. EURO 2020 trebalo je biti njegovo zadnje veliko natjecanje s Hrvatskom, ali je odgođeno na 2021. godinu. S obzirom da je Svjetsko prvenstvo samo godinu dana kasnije, sada je jasno da se potpuno sprema drugačiji rasplet”, zaključuje Marca ovaj najljepši mogući scenarij i za hrvatski nogomet.

Izvor: SN Foto: Screenshot