MINI RUKOMET RUKOMET

Drugi tjedan u rukometnom kampu u Selcu: Svi su složni – kamp je nužnost u razvoju sportaša!

Nakon uspješno odrađenog prvog tjedna u rukometnog kampa u Selcu sportska borilišta popunili su i stariji polaznici Đanijeve škole rukometa. Po intenzitetu treninga vide se da se radi o ozbiljnim rukometnim nadama. Radi se spartanski, ne samo na elementima rukometne tehnike i igre, već i strateškim zadacima. Stručni stožer čine desetorica provjerenih rukometnih stručnjaka. Pitali smo ih za njihovo mišljenje o važnosti kampa na razvoj i budućnost budućih rukometaša?

Goran Mrđen, bivši izbornik juniorske i seniorske reprezentacije, trener RK Podravke i trenutni trener RK Bjelovar: Svi oni koji prođu kroz kamp imat će benefit za svoju sportsku budućnost
– Stručni suradnik sam već dugi niz godina i ono što je specifično za ovogodišnji kamp je direktan utjecaj korone na broj polaznika. Mišljenja sam da svi oni koji prođu kroz naš kamp imat će veliki benefit za svoju sportsku budućnost. Sve ima i svoju prednost pa smo se ove godine više posvetili individualnom radu. Uvjeti za takav oblik sportskog treninga idealni su s obzirom na tehničke uvjete gdje su sportska borilišta svega nekoliko metara od smještaja i top plaže, kao i na kvalitetu smještaja. Polaznici, osim u rukometa mogu uživati u svim čarima ljeta i mora.

Dinko Đanković, trener HRK Karlovac, RK Poreč i trener u stožeru juniorske reprezentacije (prošlogodišnji viceprvaci na SP-u u Španjolskoj): Vidi se sportski entuzijazam kod polaznika
– U ovim specifičnim okolnostima mišljenja sam da je potrebito organizirati što više ovakvih kampova jer nije bilo trenažnih procesa. Jako smo zadovoljni odazivom jer mislim da je važno da se i u ovakvim zahtjevnim vremenima nastavi tradicija. Vidi se taj sportski entuzijazam kod polaznika, ali i da im nedostaju treninzi koje su propustili. Glede uvjeta i gostoprimstva imam samo riječi hvale.

Ivan Pavlaković, karlovačka rukometna legenda i trener vratara: Svi će polaznici kampa višestruko profitirati
– Kamp je izuzetno važan za napredak mladih igrača i igračica i važan glede tehničko-taktičke pripreme. Uvjeti su vrhunski i upravo zbog te činjenice već desetljećima dolazimo ovdje. Program smo prilagodili svakoj od grupa uz obvezne individualne treninge u kojima radimo specifične vježbe za svaku igračku poziciju. Smatram da će svi polaznici kampa višestruko profitirati.

Danijel Grbačić, dugogodišnji rukometni trener: Smjernica je svim školama rukometa
– Važnost kampa je ogromna zbog pravilnog igračkog razvoja, a uvjeti su idealni jer nam je sve nadohvat ruke. Specifičnost ovogodišnjeg kampa je malo drugačiji pristup u kojem je naglasak na pojedinačni rad. Ovaj kamp smjernica je svim školama rukometa kako se treba raditi. Vidimo se i do godine.

Ivica Ljubić, trener u Školi rukometa: Lijepo je vidjeti kako se djeca sportski razvijaju
– Mislim da je zadovoljstvo polaznika kampa najbolja potvrda izvrsnosti kampa, a tu mislim na smještaj i svemu onome što ovaj kamp čini posebnim. Ovdje sam već generacijama, od vrtićkih dana. Lijep je osjećaj vidjeti kako se djeca sportski razvijaju i zato je kamp je važan za razvoj svakog budućeg rukometaša.

Dominik Smojver, aktivni prvoligaški igrač i demonstrator: Ovakvi kampovi nužni su da bi se izraslo u dobrog igrača
– Prošao sam mnoge kampove i sportske škole ali rijetko gdje su, ukupno gledajući, tako dobri uvjeti kao ovdje. Ne samo da se osjećate kao kod kuće, što je jako važno, već imate i niz dodatnih sadržaja koji upotpunjuju cijelu sliku o radu u kampu. Ovakvi kampovi nužni su da bi se izraslo u dobrog igrača i osobu. Od mog posljednjeg boravka Hostel Karlovac izgleda potpuno drugačije.