ODBOJKA

Najučinkovitija napadačica lige Doris Barić pristupila Ženskom odbojkaškom klubu Karlovac

Jedna od najboljih igračica Superlige protekle sezone, 23-godišnja Doris Barić (visoka 192 cm), potpisala je jednogodišnji ugovor sa Ženskim odbojkaškim klubom Karlovac (ŽOK Karlovac). Igra na poziciji korektora i primaća-pucača.

– Odlučila sam se na dolazak u Karlovac zbog trenera Gorana Zeca, a i htjela sam doći u sredinu u kojoj ću biti zadovoljna, u kojoj ću kvalitetno raditi i trenirati – kazala je Barić.

Uz ovaj veliki korak za naš klub sretni smo što smo zadržali prvoligaški status, ali i što u prvoligaškoj ekipi ostaju sve naše igračice s kojima smo prošle godine hrabro zakoračili u nove izazove. Sve naše djevojke ponos su karlovačkog sporta i zajedno puni optimizma krećemo u novu sezonu – dodao je trener Goran Zec.

– Uvjereni smo kako će svojim igračkim i ljudskim kvalitetama biti veliko pojačanje za naš klub – kratko je komentirao ovaj prijelaz predsjednik kluba Đuka Batinić.

Doris Barić

Doris Barić je rođena u Sisku ali živi u Zagrebu a do sada je igrala za OK Petrinju, velikogoričku Azenu, Sisak, zagrebački Olimpik i Novu Gradišku. Prvi dio prošle sezone igrala je najviši rang hrvatske ženske odbojke s Olimpikom i bila najučinkovitija napadačica lige.

Zanimljivo je i da jedan od najboljih bivših karlovačkih odbojkaša Saša Đurić, dolazi iz Siska. Uzima li Karlovac ovime primat Sisku, nekadašnjem gradu odbojke?!

1. Hrvatska liga sljedeće će sezone brojati 12 klubova: Karlovac, zagrebačka Mladost II, zagrebački Don Bosco, Zadar, pulski Veli Vrh, riječka Drenovu, Osijek II, Sinj, Kitro Varaždin, Umag i zaprešićko Nebo.

Prvenstvo bi trebalo početi 10. listopada. Odbojkašice s pripremama za novu natjecateljsku sezonu počinju početkom kolovoza.

Foto: facebook